Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel: "Formule 1 is als voetbal, de beste wint niet altijd"

Het ontbreekt Sebastian Vettel niet aan zelfvertrouwen. Ondanks dat de Ferrari-coureur een minder jaar achter de rug heeft, is de Duitser niet bij de pakken neer gaan zitten. Vettel beseft dat hij er soms niets aan kan doen dat het wat minder gaat.

Vettel Mexico 2019 gezicht
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Aan de hand van zijn teleurstellende seizoen in 2014, waar hij in Daniel Ricciardo's eerste jaar bij Red Bull werd verslagen door de Australiër, legt Vettel uit waarom hij zich niet laat kisten door bepaalde tegenslagen, ook niet als daar door het publiek kritisch op wordt gereageerd: "Ik zit daar niet mee", begint Vettel in gesprek met Motorsport-Magazin. "Ik begrijp dat mensen mijn huidige situatie vergelijken met 2014. Hoewel Ricciardo mij toen op papier heeft verslagen, weet ik ook dat toen niet alles verliep zoals gehoopt. Mijn doel was om races te winnen, maar ik kende dat seizoen een aantal problemen, onder andere met de auto. Dat soort dingen kunnen het plaatje vertroebelen."

Vettel is van mening dat op basis van cijfers niet alles gezegd kan worden. "Het is voor mij belangrijk om te weten hoe dat jaar ging voor mij en hoe ik toen voelde. Ik zag het succes van Ricciardo en had daar geen problemen mee, nu nog steeds niet. Tegelijkertijd weet ik echter zeker dat ik iedereen op de grid kan verslaan, ik ben niet bang voor de concurrentie. Dat kan ook helemaal niet als je wilt winnen, dan kun je niet bang zijn om te verliezen."

Vettel trekt een vergelijking met een andere sport om aan te geven dat verliezen van je directe rivaal, in de Formule 1 is dat je teamgenoot, niet het einde van de wereld betekent. "Het is als in het voetbal. Eigenlijk moet de nummer één van iedereen winnen. De koploper kan de ene dag de nummer twee vernederen, maar op een ander moment verslagen worden door de nummer vijftien op de ranglijst."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull