Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Viaplay

Viaplay-team geniet van F1-avontuur: 'Zijn opgegroeid in de autosport en dat merk je'

Viaplay heeft een breed team aan autosportdeskundigen naar de dienst toegehaald om Nederland te voorzien van Formule 1-commentaar in een nieuw jasje. Allard Kalff, de stem van 'Race Control' voor de streamingdienst, is zeer te spreken over de verslaggeving van de eerste twee races, waarin vooral de strijd tussen Ferrari en Red Bull centraal stond, terwijl Mercedes niet meedeed.

Hamilton Albon Hulkenberg Saudi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Vanaf het Formule 1-seizoen van 2022 verzorgt Viaplay de Nederlandse uitzendingen van de races. De streamingdienst heeft gekozen voor uitzendingen in een nieuw jasje met een professioneler uiterlijk en een aantal bekende en nieuwe gezichten binnen de autosportwereld. Een van deze vertrouwde gezichten is Allard Kalff.

Voormalig coureur en pitreporter Kalff loopt al jaren mee in de sport. In de jaren negentig was hij verslaggever voor de Formule 1 tezamen met Olav Mol, waarna hij uiteindelijk werd opgevolgd door voormalig pitreporter Jack Plooij. Na een aantal kortstondige avonturen binnen de F1, zoals het Engelse commentaar voor Eurosport en de voor- en nabeschouwingen bij RTL, keerde hij in 2022 terug als verslaggever. Ditmaal met een nieuwe functie: Race Control voor Viaplay.

In gesprek met RacingNews365 uit hij zijn enthousiasme over de 'nieuwe' rol en over het gehele team bij Viaplay. "Ik vind het enorm leuk, want vroeger als pitreporter was ik al de ogen en oren van de sport. Nu ben ik dat ook, maar dan achter de schermen! Er is zó veel informatie beschikbaar wat je niet alleen met commentatoren en iemand op het circuit redt. Er is zo veel meer. We proberen de interessante onderwerpen zo veel mogelijk te delen met wat extra informatie."

Viaplay-team kent elkaar al door en door

Naast zijn taak als Race Control verzorgt Kalff samen met Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen het commentaar van een aantal vrije trainingen. "Dat is ook enorm leuk, want ik ken hem al heel erg lang. Ik heb voor het team van Michael Bleekemolen geracet, dus ik ken de jongens al een tijdje. Ook Nelson (Valkenburg) en Stephane (Kox) ken ik al hun hele leven!"

Ook de anderen binnen Viaplay zijn geen onbekenden voor Kalff. Het team van experts is doordat ze elkaar al goed kennen al snel op elkaar ingespeeld. "Ik vind dat iedereen het hartstikke goed doet en het voelt allemaal gelijk vertrouwd. Uiteindelijk zit je met een groep mensen die allemaal zijn opgegroeid in de autosport."

"Van jongs af aan hangen ze al rond op de circuits. Die kennis en manier van leven, dat leer je alleen óp het circuit. Je groeit op in de autosport en dat merk je binnen het team. Viaplay heeft daarnaast erg goed gekeken naar wie welke kwaliteiten heeft en waar ze goed in zijn."

Wat viel er op tijdens de eerste twee races van het seizoen?

Kalff heeft de start van het Formule 1-seizoen vanzelfsprekend nauwlettend gevolgd. De strijd met Ferrari en Red Bull is niemand ontgaan, maar is het nog mogelijk dat Mercedes dit jaar mee kan strijden voor de overwinningen? Kalff betwijfelt het. "Mercedes gelooft nog wel in het idee van hun auto, maar door het stuiteren (porposing) komt het potentieel er gewoonweg niet uit."

"Een bijkomend probleem is dat ze het probleem niet kunnen oplossen door eindeloos dingen te proberen, want je zit met dat budgetplafond. Je moet 100% zeker weten of het werkt, al kan dat natuurlijk ook weer niet. Anders is het gewoon geld verbranden. Vroeger konden ze verschillende richtingen proberen, maar dat kan niet meer."

Hoe Mercedes het als voorheen dominerend topteam zó fout kan hebben? "Dat is ook de magie van de sport!", lacht Kalff.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"