Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Video: Allereerste Renault-meters Ricciardo brachten rembalans-issue aan het licht

Renault werd uit de uitslag van de Grand Prix van Japan geschrapt, omdat de coureurs zouden worden geassisteerd bij het wijzigen van de rembalans. De suggestie dat een oud-werknemer van Renault Racing Point zou hebben getipt, wijst laatstgenoemde team van de hand. De twijfels van Racing Point bestaan al sinds de shakedown van Renaults R.S.19.

Toen Daniel Ricciardo aan het begin van het jaar zijn eerste meters reed voor Renault werd zijn helm voorzien van een zogeheten visor-cam, een camera die exact waarneemt wat ook de coureur ziet. Het leverde fraaie beelden (zie hieronder) op, maar Renault met terugwerkende kracht ook een heleboel ellende.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport viel het de engineers van Racing Point al direct tijdens de eerste meters van Ricciardo op dat links bovenin op het scherm van het stuur percentages met betrekking tot de rembalans werden doorgegeven, percentages die in elke sector van het circuit veranderden.

Racing Point kraaide er niet naar, totdat tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië Sergio Perez na een aanrijding met Nico Hulkenberg de hele race met dezelfde rembalans moest rijden. De Racing Point engineers herinnerden zich de video van Ricciardo, waarop het de zaak in de gaten is gaan houden, met een protest tot gevolg.

Racing Point verwijst het verhaal dat het team getipt zou zijn door een van Renault afkomstige werknemer dan ook naar het rijk der fabelen. Al tijdens de wintertests werd het team door videobeelden van Renault zelf gealarmeerd.

Voorspel en win

Powered by

Via Bovag Voorspelgame visual 3

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2019?

Speel mee en win een race-arrangement op Zandvoort t.w.v. € 325, aangeboden door viaBOVAG.nl

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af