Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Video: Zo werkt een FIA-crashtest van een F1-auto

Voordat een Formule 1-auto mag deelnemen aan een seizoen, moet hij eerst worden onderworpen aan een aantal test door de FIA. Een van die tests is de zogenoemde 'crashtest'. In onderstaande video kunnen je zien hoe dat eraan toe gaat.

Tijdens een Formule 1-seizoen test de FIA regelmatig of de verschillende F1-auto's aan het technisch regelement voldoen. Zo testen ze bijvoorbeeld er genoeg brandstof in de auto zit en of de DRS niet te ver open gaat. Maar ook voor het seizoen begonnen is worden de bolides al aan tests onderworpen.

Voordat een F1-auto überhaupt mag deelnemen aan een Grand Prix, moet hij enkele veiligheidstests doorstaan. Een van deze tests is de 'crashtest'. De bolide wordt dan op hoge snelheid tegen een muur gelanceerd. Tijdens deze test wordt onder andere gecontroleerd of de neus, de brandstoftank en het chassis sterk genoeg zijn om een crash te weerstaan.

Deze tests zullen de komende weken worden uitgevoerd voor de 2022 auto's. In onderstaande video kun je zien hoe zo'n 'crashtest' er uit ziet bij het Caterham F1 Team. De video is al een paar jaar oud, maar geeft je wel een goed beeld van wat er komt kijken bij zo'n controle van de FIA.

Het Caterham F1 team was tussen 2012 en 2014 actief in de koningsklasse van de autosport. En onder andere Marcus Ericsson en de Nederlandse Giedo van der Garde kwamen voor het team uit in de Formule 1.

Bekijk de beelden hieronder.

Ook interessant:

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst