Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Videoterugblik: Verstappen maakt zijn officiële Formule 1-debuut

Het is al weer zeven jaar geleden dat Max Verstappen in Japan zijn Formule 1-debuut maakte voor Toro Rosso. Een blik terug in de tijd.

Drie dagen voordat Max Verstappen zeven jaar geleden zijn Formule 1-debuut maakte, was hij net 17 jaar geworden. Dat weerhield Red Bull er niet van om de Nederlander alvast te laten proeven aan het Formule 1-materiaal waarmee hij het seizoen daarop ging rijden. Verstappen mocht tijdens het Grand Prix-weekend in Japan namelijk zijn opwachting maken voor Toro Rosso tijdens de eerste vrije training. Hij weet het nog als de dag van gisteren. "Het was natuurlijk een mooie dag. Ik had nog nooit die V6-bolides bestuurd, dus ik wist niet wat ik moest verwachten." Het was geen gemakkelijke dag. Verstappen was onder de indruk van zijn Formule 1-bolide. "Zodra ik de garage uitreed dacht ik 'oke, laten we zien hoe hard ik kan. Ik kon de acceleratie bijna niet aan", herinnert hij zich. "Ik was zo verbaasd dat het zo snel ging. Ik zei tegen mezelf: 'hoe ga ik deze auto op de baan houden?!?" Maar dat lukte hem wel. Zeven jaar later is hij een zeventienvoudig Grand Prix-winnaar en strijdt hij voor het eerst mee om de Formule 1-wereldtitel!

1444608297701724163

Seven years ago, a future superstar made his first appearance on an F1 weekend... Things have gone pretty well for @Max33Verstappen since then! #F1 #OnThisDay pic.twitter.com/T9WR4nxliQ — Formula 1 (@F1) October 3, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi