Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf zaken die opvielen tijdens de kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna

Een uiterst spannende ontknoping op Italiaanse bodem. Drie coureurs binnen een tiende, een vliegende Norris en teleurstellende ervaren rotten. Wat viel ons op tijdens de kwalificatie op het circuit van Imola.

1. Hamilton toont zich een ware kampioen

'Lewis wint de titels alleen omdat hij de beste auto heeft', het werd vaak gezegd door de mensen die hem een minder warm hart toedragen. Dit seizoen bewijst hij zijn ongekende klasse. In Bahrein won hij de race in de minder snelle Mercedes en ook tijdens de kwalificatie op Italiaanse bodem zette hij geen stap verkeerd. Het gat met teamgenoot Valtteri Bottas, die als achtste start, is wederom groot. De kampioen toonde zijn ware gezicht en Bottas bewees eens te meer waarom hij nooit kampioen zal worden.

2. Verstappen is ook maar een mens

Ooit moest het ervan komen dat de eindeloze reeks van Verstappen in de kwalificatie ten einde kwam. Voor het eerst sinds de kwalificatie voor de GP van Canada in 2019 werd Verstappen verslagen door zijn teamgenoot. Destijds nog door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ditmaal omdat Sergio Perez gewoon enkele duizendsten sneller was. De Mexicaan nam sportieve revanche op zijn mislukte kwalificatie in Bahrein en laat ook direct zien dat hij van een ander kaliber is dan Pierre Gasly of Alexander Albon in Red Bull-dienst. Verstappen weet een ding zeker: iedere ronde moet perfect zijn, anders staat Perez ervoor. De ronde van de Nederlander was dat allerminst, met een grote fout in de derde bocht.

3. Norris deed zichzelf flink tekort

Paars, paars en.... groen! Bijna had Norris de snelste tijd in handen tijdens de kwalificatie. De 1.14,454 was anders genoeg geweest voor de derde startpositie en dat in een McLaren! Norris vloog en met name zijn eerste sectortijd was indrukwekkend. 'Wat als' telt niet, want doordat Norris zijn rondetijd geschrapt zag worden start hij als zevende, direct achter teamgenoot Daniel Ricciardo. McLaren liet met de Mercedes-motor zien dat het echt op weg is de volgende stap te zetten.

4. Yuki vliegt als een raket... alleen ditmaal de banden in

Yuki Tsunoda is de hype in Japan en veel andere landen. Na zijn stormachtige debuutrace in Bahrein waren de verwachtingen hooggespannen. Op Imola moest hij het gehele weekend Pierre Gasly voor zich dulden. In Q1 maakte de Japanse rookie een dure fout door al in zijn eerste vliegende ronde te crashen. Een rookie-fout die hem vergeven werd door het team. Tsunoda leerde meteen de harde wetten van de F1: 'from hero to zero'. Maar vlak hem niet uit voor de race, want de agressieve Yuki wil zich een weg naar voren banen op het bochtige Imola. Zit er toch nog een verrassing in?

5. Kampioenen zakken door het ijs

Sebastian Vettel ging voor de top 10, maar het werd slechts een dertiende positie. Verslagen door Lance Stroll en een tweede weekend op rij dat het niet lekker gaat met de Duitser. Dat kan ook gezegd worden van Fernando Alonso die met een vijftiende positie zwaar teleurstelde. Teamgenoot Esteban Ocon haalde zonder moeite wel het derde deel van de kwalificatie. Zit er sleet op de beide mannen? Is het gewenning? Feit is dat ze beiden dit weekend allerminst hun stempel weten te drukken.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi