Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Vijfde poleposition van het seizoen voor Quartararo, harde val Marquez

Fabio Quartararo heeft zaterdag de poleposition veroverd tijdens de Grand Prix van Maleisië. Het was alweer de vijfde poleposition van het seizoen voor het jonge Franse talent die zondag merkgenoten Maverick Vinales en Franco Morbidelli mag verwelkomen op de eerste startrij. Marc Marquez probeerde Quartararo te volgen maar verloor daarbij de controle over zijn machine en kwam hard ten val.

Quartararo maleisie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Q1

Tijdens het eerste gedeelte van de kwalificatie waren het Joan Mir en Danilo Petrucci die het heft in handen namen en de eerste twee plaatsen opeisten. Na de eerste run stond Cal Crutchlow op slechts een tiende achterstand van het duo en de Brit deed er in zijn tweede run dan ook alles aan om zich alsnog te plaatsen voor het Q2-gedeelte van de sessie. De Honda-rijder slaagde in zijn opzet en zette in zijn allerlaatste ronde de snelste tijd neer, Petrucci verbeterde zijn tijd ook en eindigde zo doende als tweede waardoor Suzuki-rijder Mir de boot alsnog miste en zondag vanaf de 13e plek zal vertrekken.

Q2

Verrassend genoeg was het Valentino Rossi die na de eerste kwalificatieronde de leiding in handen nam. Dat was echter van korte duur, want in de tweede snelle ronde was Quartararo ruim een halve seconde sneller dan de veertigjarige Italiaan. De teamgenoot van Rossi, Maverick Vinales, vond het echter nog niet snel genoeg gaan en verbeterde de tijd van Quartararo met een tiende van een seconde.

In de tweede run koos wereldkampioen Marquez het wiel van Quartararo. De Spanjaard hoopte op die manier een gooi te doen naar de poleposition, maar Petrucci had hetzelfde idee in gedachte. Zodoende kwamen de twee met elkaar in het gevecht waarbij Marquez te veel risico nam en hard ten val kwam.

Vooraan verbeterde Vinales nogmaals zijn tijd en de Yamaha-rijder juichte dan ook al omdat hij dacht dat hij de poleposition binnen had. Quartararo dacht daar echter anders over en reed een sublieme laatste ronde die hem met grote voorsprong de poleposition opleverde. Rossi zal de race zondag vanaf de zesde plek aanvangen.

Uitslag kwalificatie Grand Prix Maleisië 2019

Pos. Coureur Team
1. Fabio Quartararo Yamaha
2. Maverick Vinales Yamaha
3. Franco Morbidelli Yamaha
4. Jack Miller Ducati
5. Cal Crutchlow Honda

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie