Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Vinales verovert poleposition tijdens MotoGP Grand Prix van Emilia-Romagna

Maverick Vinales heeft voor de tweede week op rij de poleposition veroverd in de MotoGP-klasse. Na een fantastische strijd met Francesco Bagnaia, was het uiteindelijk de Spanjaard die de snelste tijd neerzette op het Marco Simoncelli-circuit in Misano. Uiteindelijk pakte Jack Miller in de slotseconden van de sessie de tweede plaats, nipt voor Fabio Quartararo die derde werd.

12 maverick vinales misano 2020 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Zondag zal Maverick Vinales voor de tweede keer op rij vertrekken vanaf poleposition in de MotoGP-klasse. De Yamaha-rijder rondde een prachtige kwalificatie-sessie subliem af door in de laatste seconden van de sessie de snelste tijd neer te zetten. Achter de Spanjaard eindigde Jack Miller knap als tweede, nipt voor Petronas Yamaha-rijder Fabio Quartararo. Valentino Rossi moest zich tevreden stellen met een zevende plek, drie plaatsen voor de leider in de WK-stand, Andrea Dovizioso die zondag als tiende van start zal gaan.

Q1

Verrassend genoeg lukte het de leider in de strijd om het wereldkampioenschap, Andrea Dovizioso niet om zich via de vrije trainingen te plaatsen voor het Q2-gedeelte van de kwalificatie. Daardoor moest de Ducati-rijder in het eerste gedeelte van de sessie vol aan de bak om zich alsnog bij de beste twaalf rijders op de grid te plaatsen. De eerste run van 'Dovi' leek goed genoeg te zijn om bij de eerste twee rijders te eindigen, zeker toen de snelle merkgenoot Johann Zarco onderuit ging. De Fransman pakte zijn beschadigde machine echter weer op en leek in zijn volgende snelle ronde alsnog op weg te zijn om de tijd van Dovi te verbeteren. Dat lukte de Ducati-rijder echter niet, waardoor Jack Miller en Dovizioso zich plaatsten voor het tweede en belangrijkste gedeelte van de kwalificatie.

Q2

In het tweede gedeelte van de kwalificatie werd er een grote strijd verwacht tussen de grote mannen in de MotoGP-klasse en die strijd kwam er ook. Na de eerste run was het Bagnaia die de eerste tijd in handen had, maar de top vijf rijders bevonden zich binnen enkele tienden van een seconde. Vinales draaide in zijn tweede run het gas echt open en snoepte zodoende de op dat moment virtuele pole van Bagnaia af. De Spanjaard dook daarna de pitstraat in, om zich zodoende klaar te maken voor een derde run. Dat in tegenstelling tot de concurrentie, die kozen voor een 'twee run-strategie'.

In de tweede run van Bagnaia verbeterde de Italiaan de tijd van Vinales, maar toch bleek deze verbetering uiteindelijk niet genoeg te zijn om de pole te pakken. Tot zijn grote verrassing, bleek de tijd niet eens goed genoeg te zijn om op de eerste startrij te komen. Maar liefst vier coureurs waren namelijk nog sneller dan Bagnaia. Daarvan was Vinales de snelste, voor Miller, Quartararo en Pol Espargararo. Laatstgenoemde coureur stuurde zijn KTM-machine naar een prachtige vierde plek.

Zondag zal de race op het Marco Simoncelli-circuit om 14:00 van start gaan.

Uitslag kwalificatie MotoGP Grand Prix Emilia-Romagna 2020

Pos. Coureur Team
1. Maverick Vinales Yamaha
2. Jack Miller Ducati
3. Fabio Quartararo Yamaha
4. Pol Espargaro KTM
5. Francesco Bagnaia Ducati

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"