Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Vinales wint MotoGP-race van Emilia-Romagna na val Bagnaia, ook Rossi onderuit

Maverick Vinales heeft de MotoGP Grand Prix van Emilia-Romagna gewonnen. De Yamaha-rijder duwde Francesco Bagnaia die op weg leek te zijn naar zijn eerste overwinning, figuurlijk de fout in. Joan Mir pakte de tweede plaats, nipt voor Fabio Quartararo die derde werd. De Fransman kreeg uiteindelijk nog een tijdstraf, waardoor Pol Espargararo er vandoor ging met de derde podiumplek.

12 maverick vinales misano 2020 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Maverick Vinales heeft met afstand de MotoGP Grand Prix van Emilia-Romagna gewonnen. De Spanjaard leek halverwege de race te verliezen van Francesco Bagnaia, maar de Italiaan ging zeven ronden voor het einde onderuit. Achter Vinales veroverde Joan Mir een prachtige tweede plek, voor Yamaha-rijder Fabio Quartararo. Na afloop van de race werd echter duidelijk dat de Fransman geen long lap-straf had afgewerkt, waardoor hij alsnog een tijdstraf kreeg van drie seconden. Die straf zorgde ervoor dat de Yamaha-rijder zijn podiumplek verloor aan Pol Espargararo.

Bij de start kwam Jack Miller goed weg en de Ducati-rijder nam dan ook meteen de leiding over van poleman Vinales. De Spanjaard verkeert echter in uitstekende vorm en pakte enkele bochten later de eerste plek terug. Achter de koplopers vonden er in de eerste ronden direct enkele valpartijen plaats. Zo schoven Valentino Rossi, Aleix Espargaro, Franco Morbidelli en Brad Binder in de eerste twee ronden van de race onderuit. Binder kwam zelfs tweemaal ten val.

Vooraan ging de strijd om de eerste plek keihard verder. Bagnaia werd tijdens de eerste race op het Marco Simoncelli-circuit al tweede en deze keer liet de Ducati-rijder zien dat voor hem alleen de overwinning telde. Vinales kon dan ook geen vuist maken toen Bagnaia hem vroeg in de race al passeerde. Ondertussen kreeg Miller het steeds lastiger, de teamgenoot van Bagnaia zakte steeds verder naar achter in het veld. Halverwege de race werd duidelijk dat de motor van de Australiër technische problemen had, waardoor Miller zijn Ducati terug moest brengen naar de pitstraat. Enkele ronden later bracht ook Rossi zijn Yamaha terug naar de pitstraat, waardoor de Italiaan voor de twee keer dit seizoen een nul score achter zijn naam zag staan.

Vooraan bracht Bagnaia het gat naar circa 1,5 seconde richting de nummer twee, Vinales. Met nog acht ronden te gaan, zette Vinales echter nog een keer aan om het gat met Bagnaia te dichten en die actie wierp zijn vruchten af. De Yamaha-rijder naderde de Ducati-rijder namelijk tot op één seconde, waardoor de druk op de Italiaan flink toenam. Die druk bleek Bagnaia te veel te zijn, toen hij zeven ronden voor het einde onderuit ging. Daardoor kon Vinales in alle rust naar de overwinning rijden.

Daarachter vond er nog een geweldige strijd plaats voor de overige podiumplaatsen. Uiteindelijk was het net als tijdens de eerste race op het circuit van Misano, Mir die er in de laatste ronden een podiumplaats uitsleepte. De Suzuki-rijder werd ditmaal tweede, nadat hij tijdens de eerste race nog derde werd. Quartararo schoof tijdens de eerste race op het Marco Simoncelli-circuit nog tweemaal onderuit, maar pakte tijdens de tweede race de derde plek.

Die derde plek ging uiteindelijk verloren doordat Quartararo nog een tijdstraf kreeg opgelegd. Daardoor pakte Pol Espargaro de derde plek over van Quartararo en zag de Fransman tot zijn grote spijt ook nog de leiding in het kampioenschap in rook op gaan. Doordat Quartararo met zijn vierde plek minder punten pakte dan gedacht, blijft Andrea Dovizioso nog altijd aan de leiding staan van het wereldkampioenschap. De Ducati-rijder heeft één punt meer dan Quartararo.

Volgende week zal het MotoGP-circus afreizen naar het circuit van Barcelona, waar de volgende GP verreden zal worden.

Uitslag MotoGP Grand Prix Emilia-Romagna 2020

1. Maverick Vinales Yamaha
2. Joan Mir Suzuki
3. Pol Espargaro KTM
4. Fabio Quartararo Yamaha
5. Miguel Oliveira KTM

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie