Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
W Series

Visser: "De titel in de W Series is nu sowieso het doel"

De Nederlandse Beitske Visser profileerde zich in de eerste drie races van de W Series als een van grote vedetten. De doelstellingen voor de tweede helft van het seizoen heeft ze na een veelbelovende start dan ook bijgesteld.

Na drie van de in totaal zes races van het inaugurele seizoen van de W Series (de nieuwe klasse waarin vrouwen in het in Formule 3-auto's tegen elkaar opnemen) bezet de Nederlandse Beitske Visser een prachtige tweede plaats. Ze moet enkel Williams-ontwikkelingscoureur Jamie Chadwick voor zich dulden.

Waar ze voorafgaand aan het seizoen meldde dat ze in elke race in de tof vijf wil meestrijden en per race wil bekijken wat er mogelijk is, formuleert ze in gesprek met RacingNews365 nu scherpere doelen: "Ik wil in elke race meedoen om overwinningen, het behalen van de titel is nu sowieso mijn belangrijkste doel."

"Tot nu toe is het kampioenschap wel redelijk goed verlopen", vervolgt de geboren Drontense. "In Hockenheim hadden we een beetje pech (ze kampte met motorproblemen in de kwalificatie, red.), maar daarna is het eigenlijk heel goed gegaan. De snelheid is er."

Visser verwacht dat de titelstrijd logischerwijs tussen haar en Chadwick zal gaan, maar ze wil niet helemaal buiten de andere dames rekenen: "Alice Powell en Marta Garcia zitten er ook steeds goed bij, maar Powell is bijvoorbeeld gecrasht in Misano, waardoor ze nu al tegen een flinke achterstand aankijkt."

Hoe denkt Visser in de laatste drie races, waarvan de eerste komend weekend op de Duitse Norisring wordt verreden, het verschil te maken ten opzichte van Chadwick? "Ik denk dat het belangrijkste is dat ik gewoon foutloos weet te blijven en daarnaast kan ik misschien nog wat winnen in de kwalificaties. Met de racepace zit het doorgaans sowieso wel goed."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team