Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Frankrijk: Wordt het Red Bull, Ferrari of Mercedes?

​De achtste race van het Formule 1 seizoen 2018 wordt verreden op Paul Ricard. Na jaren van afwezigheid keert de Franse Grand Prix terug op de Formule 1-kalender. Voor Max Verstappen en zijn concurrenten is Paul Ricard een nieuw circuit.

Boven de Grand Prix hangen nu nog de nodige vraagtekens, zoals bij elk nieuw evenement op de kalender. Wie kan er verrassen op Paul Ricard? Profiteert Mercedes van haar motorupgrade of weet Red Bull tijd te winnen in de bochten? Vragen genoeg, maar een ding weten we zeker: de Grand Prix gaat zondag van start gaat om 16:10 uur. De Grand Prix van Frankrijk wordt verreden op Paul Riciard. Het is een circuit waar de Formule 1 in het verleden wel heeft gereden, maar niet op de huidige configuratie. De baan wordt gekenmerkt door de vele enorme uitloopzones, die de baan uitermate geschikt maken als testcircuit voor diverse raceklassen.

De lange rechte stukken zijn in het nadeel van Red Bull dat het gemis aan topsnelheid moet compenseren in de bochten. Alleen als het daarin slaagt, doet het Brits-Oostenrijkse team mee om de podiumplaatsen. Voor Mercedes is het zaak om de pikorde te herstellen. In Monaco (Ricciardo) en Canada (Vettel) ging de zege naar de concurrentie. In Frankrijk is er veel aandacht voor de Grand Prix waarbij liefst drie thuisrijders aan de start staan. Esteban Ocon, Pierre Gasly en Romain Grosjean verdedigen de eer van hun natie. Charles Leclerc, uit Monaco, zal deze race ook als zijn tweede thuisrace zien. Favorieten en verrassingen volgens Racingnews365.nl Lewis Hamilton Sebastian Vettel Valtteri Bottas Verrassingen: Romain Grosjean (Haas F1), Esteban Ocon (Force India) en Pierre Gasly (Toro Rosso)

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer