Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Voormalig F1-coureur glashelder over keuze Sainz: "Anders heeft hij een fout gemaakt"

Carlos Sainz die we volgend seizoen in een Williams zien rijden. Het zal voor menigeen even wennen zijn. Voormalig F1-coureur Marc Surer maakt wel een voorbehoud.

Sainz wet Qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een overstap van Ferrari, waar hij zo nu en dan meestrijdt om zeges, naar Williams. Carlos Sainz lijkt er volgend seizoen op achteruit te gaan. Hoewel hij sprak met diverse teams, waaronder Audi, is de keuze uiteindelijk op Williams gevallen. Teambaas James Vowles is natuurlijk in zijn nopjes met de komst van de Spanjaard.

De Zwitserse oud-Formule 1-coureur Marc Surer snapt de stap van Sainz wel, maar hij maakt wel een duidelijk voorbehoud. "Alleen als er echt een ontsnappingsclausule is, want anders heeft hij een fout gemaakt", zegt Surer tegen het Duitse Formel1.

Surer had het logischer gevonden als Sainz voor Audi had gekozen en aan de zijde van Nico Hulkenberg zou gaan rijden. "Want als je naar een fabrieksteam kunt gaan, dan weet je dat het op de een of andere manier toekomst heeft."

Volgens Surer is de stap naar het in de achterhoede rijdende Williams alleen logisch, als het een tijdelijke is en Sainz dus een exit-clausule heeft. "Sainz wacht op zijn kans om door te stromen naar een topteam. Als hij een exit-clausule heeft, maakt het niet uit hoe lang het contract nog duurt", zegt Surer. "Dan kan hij eruit stappen als hij een beter aanbod krijgt."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel