Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Voormalig Ferrari-kopman ontkent investering in Formule 1-concurrent

RacingNews365 heeft begrepen dat berichten over een investering van voormalig Ferrari-kopstuk Luca di Montezemolo niet op waarheid berusten.

Sainz Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft niet geïnvesteerd in Aston Martin, zo heeft RacingNews365 begrepen. Di Montezemolo speelde een belangrijke rol in het succes van Ferrari toen hij in 1991 de president van het roemruchte Italiaanse merk werd. In 2004 werd hij tevens aangesteld als bestuursvoorzitter. De samenwerking kwam in 2014 ten einde toen hij aftrad als president, vier jaar nadat John Elkann reeds het voorzitterschap van hem had overgenomen.

In recente berichten werd gesproken over investeringen die Di Montezemolo zou hebben gedaan in Aston Martin van zo'n 4 miljoen dollar. Dit zou hij volgens de publicaties hebben gedaan omdat in zijn ogen Aston Martin binnen afzienbare tijd de huidige marktwaarde van Ferrari zou evenaren.

Echter, RacingNews365 heeft begrepen dat een dergelijke investering niet is gedaan, ook al zijn er aanwijsbare linkjes tussen Di Montezemolo in Aston Martin-CEO Lawrence Stroll. Laatsgenoemde investeerde op zijn beurt namelijk in kledingmerk Tommy Hilfiger toen dat merk het Formule 1-team van Ferrari sponsorde.

Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen