Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
W Series

W Series-kampioene vanaf 2020 beloond met Formule 1-superlicentiepunten

Beitske Visser en haar andere vrouwelijke collega's maken vanaf het aankomende seizoen aanspraak op een hoop superlicentiepunten, waarmee de weg richting de Formule 1 voor hen haalbaarder wordt.

Beitske Visser W Series 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © W Series

Om überhaupt in aanmerking te komen om in de Formule 1 te mogen rijden, moet een coureur in drie seizoenen tijd in totaal veertig punten verzamelen voor zijn of haar superlicentie. Punten kunnen verdiend worden door in door FIA aangewezen raceklassen in de bovenste regionen in het kampioenschap te eindigen. Zo krijgt de winnaar van de Formule 2-klasse bijvoorbeeld veertig superlicentiepunten, waardoor deze in theorie meteen door kan stoten naar de Formule 1.

Vanaf 2020 krijgen ook de toppers in het W Series-kampioenschap aan het einde van het seizoen punten op hun superlicentie bijgeschreven. Vorig jaar, toen de raceklasse voor vrouwen het levenslicht zag, was dit namelijk nog niet het geval. Komend seizoen zal de winnares van het kampioenschap 15 superlicentie krijgen. In totaal worden er punten uitgedeeld aan de top acht van het kampioenschap.

Daarmee staat de W Series op dezelfde hoogte qua superlicentiepunten zoals raceklassen als de World Touring Car Cup, de Indy Lights-series en de Euroformula Open. Door de FIA wordt de klasse net iets hoger ingeschat dan de Formule 4, waar de winnaar 12 superlicentiepunten krijgt.

Vanaf 2020 mag de winnaar van de W Series het daaropvolgende seizoen ook niet meer uitkomen in de klasse. Om de weg naar het ultieme einddoel, de Formule 1, te voltooien zal een coureur de benodigde 40 licentiepunten in een andere klasse verder bijeen moeten sprokkelen. Namens Nederland zal Beitske Visser, die afgelopen seizoen tweede werd, komend jaar wederom een gooi doen naar de W Series-titel.

De W series wint snel aan populariteit. Eerder werd bekend dat de vrouwelijke raceklasse vanaf 2020 ook twee keer in het voorprogramma van de Formule 1 zal staan.

Superlicentiepunten W Series

Eindpositie kampioenschap Aantal superlicentiepunten
1. 15
2. 12
3. 10
4. 7
5. 5
6. 3
7. 2
8. 1

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje