Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Waarom de recente prestaties van de concurrentie nóg pijnlijker zijn voor Perez

Sergio Perez had een goede start van het seizoen, maar opnieuw lijkt er tijdens de Grand Prix van Miami iets te zijn geknapt bij de Mexicaan. Zijn resultaten gaan achteruit, terwijl de concurrentie het allemaal nog wat pijnlijker maakt voor Perez...

XPB 1278810 Hi Res
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Net als in 2023 kende Sergio Perez dit jaar een prima start van zijn seizoen. Vier podiumplekken in vijf races tijd en hij pakte vaak de maximale punten achter Max Verstappen. Verschil met vorig jaar is alleen dat de Mexicaan toen na vijf races al twee, of eigenlijk drie, overwinningen op zak had. Het is maar net of je een zege in de sprintrace meetelt.

Vorig jaar wist hij zich bijvoorbeeld goed te herstellen na een vijfde plek in Australië. Allereerst de zege in de sprintrace in Azerbeidzjan, om vervolgens ook in de Grand Prix zijn teamgenoot Max Verstappen voor te blijven. In Miami ging het vervolgens mis, al werd hij daar nog wel tweede. Maar met Verstappen die vanaf de negende plek kwam, had Perez die race eigenlijk moeten winnen. De Nederlander was echter on fire in de Verenigde Staten en hij pakte de zege. Uiteindelijk luidde dat moment een hele matige periode van de Mexicaan in, zeker in de kwalificatie.

Dat lijkt hem nu ook weer te overkomen. Daar waar hij zeker in het begin van het jaar in de meest dominante auto zat, krijgt hij het in Europa weer moeilijker. Pijnlijk genoeg heeft hij na acht races evenveel podiumplekken te pakken als Lando Norris en Carlos Sainz. Charles Leclerc stond zelfs een keer vaker op het podium. Verstappen topt de lijst met zes podia, maar dan zou je van Perez ook iets meer mogen verwachten, zeker in vergelijking met de concurrentie.

Waar blijft de zege?

Dat is nog niet eens het pijnlijke voor Perez. Het enige wat echt telt in de Formule 1, dat zijn natuurlijk de overwinningen. Als we kijken naar de seizoenen van Perez bij Red Bull, dan had hij binnen de eerste zeven races in zijn eerste drie jaar altijd een overwinning te pakken. In 2021 was het raak in ronde zes in Azerbeidzjan, terwijl Red Bull toen nog forse concurrentie van Mercedes had.

Twee jaar geleden sloeg hij toe in Monaco in de zevende wedstrijd van het jaar en in 2023 wist hij al tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen de zege te pakken. Die resultaten vroeg in het seizoen zorgden er ongetwijfeld voor dat Perez relatief met een gerust hart kon racen, omdat hij de zege al op zak had.

Maar dat is hem tot nu toe dus nog niet gelukt en hij is ook nog niet in de buurt geweest van de zege. De keren dat Perez tweede werd in een race in 2024, finishte hij telkens op ruime achterstand van Max Verstappen. Daarnaast moest de Mexicaan het doen met een derde, vierde, vijfde en achtste plek in de Grands Prix. Zijn laatste race was al heel snel voorbij, nadat hij in contact kwam met de Haas van Kevin Magnussen in de smalle straten van Monaco.

Tekst loopt verder onder de tabel.

Sergio Perez in 2024

GP Resultaat
Bahrein P2
Saoedi-Arabië P2
Australië P5
Japan P2
China (sprintrace) P3
China P3
Miami (sprintrace) P3
Miami P4
Emilia-Romagna P8
Monaco DNF

Vijfde plek

Door de resultaten in de eerste acht weekenden van dit Formule 1-seizoen vinden we Perez pas terug op de vijfde plek. De uitvalbeurt in de Monaco heeft daar natuurlijk een grote rol in gespeeld. Ook zien we duidelijk de terugloop in de resultaten bij de Mexicaan. Dat ziet er dus niet heel positief uit, al komen er binnenkort circuits aan waar de Red Bull beter tot zijn recht zou moeten komen. En dat moet dan ook Perez gaan helpen.

Toch is er één ding waar de Mexicaan snel mee zal moeten afrekenen. In acht races tijd heeft Verstappen drie keer niet gewonnen, maar Perez profiteerde geen enkele keer. Pijnlijk genoeg is het de concurrentie die de kruimels heeft weten op te rapen. Dat is niet alleen vervelend voor Perez zelf, maar ook voor Red Bull Racing in het constructeurskampioenschap. Op de momenten dat Perez er moet staan, laat hij het afweten.

Daar hebben Sainz in Australië, Norris in Miami en Leclerc in Monaco van geprofiteerd. Al moet worden gezegd dat Verstappen in Miami en Monaco ook niet kon voorkomen dat de concurrentie de zege kon pakken. Voor Perez is het in ieder geval zaak om zo snel mogelijk de vorm terug te vinden en de overwinning te pakken. Anders zou het zomaar kunnen dat hij tegen zichzelf gaat racen en dat is zeker niet wat hij wil.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training