© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Waarom Red Bull het chassis van Verstappen verving tijdens GP Australië

Max Verstappen kwam tijdens de derde vrije training in actie met een nieuw chassis, zoals we gisteren al wisten te melden. Het hoe en waarom was echter nog onduidelijk.

Het was de FIA die op de zaterdag in Australië bevestigde dat Red Bull het chassis van Max Verstappen daadwerkelijk had vervangen na de eerste twee van drie vrije trainingen. Red Bull zweeg in eerste instantie over het hoe en waarom van de wissel.

Nu bevestigt het team in gesprek met Motorsport.com echter dat er zorgen waren over de brandstofcel, waar Ziggo Sport aan toe weet te voegen dat er mogelijk aan gaatje zat in die tank, waardoor er brandstof lekte als de tank vol zat. Dat zou ook direct verklaren waarom Max Verstappen gisteren niet met volle tanks heeft kunnen rijden.

Het wisselen van de brandstoftank had dan voor de hand gelegen, maar die tank zit dermate diep en op complexe wijze geïnstalleerd in de auto, dat het wisselen van een compleet chassis veel sneller kan gebeuren.

Op het vervangen van het chassis staat geen straf, waardoor de wissel geen vervelende gevolgen heeft voor Verstappen. In de derde vrije training gaf het kakelverse chassis bovendien geen problemen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen