Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Verstappen en co dit weekend zwijgen op social media

Dit weekend wordt er door de heren Formule 1-coureur bijzonder weinig getweet of op Instagram en Facebook gedeeld. Ze boycotten massaal social media om zich te voegen bij de beweging die oproept tot minder racisme, misbruik en discriminatie op social media.

Lewis Hamilton, Max Verstappen en veel andere Formule 1-coureurs hebben zich dit weekend achter de massale boycot van social media geschaard. Ze volgen daarmee de beweging die ontstaan is in de Engelse topsportwereld, naar aanleiding van onder andere discriminerende berichten aan het adres van Brentford-speler Ivan Toney en Liverpool-duo Trent Alexander-Arnold en Naby Keita. Alle drie kregen ze emoji's van apen en bananen gestuurd. De campagne krijgt de wind in de zeilen, zeker nu wereldwijd diverse topsportorganen aanhaken. In de Formule 1 hebben onder aanvoering van Lewis Hamilton, George Russell en Lando Norris onder andere Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas Charles Leclerc, Nicholas Latifi, Esteban Ocon, Pierre Gasly, Mick Schumacher en Nikita Mazepin aangeven dit weekend niet actief te zijn op social media. Die boycot is gistermiddag ingegaan en stopt aanstaande maandag. De boycot is erop gericht grote social media-bedrijven als Facebook en Twitter op te roepen om maatregelen te nemen om online discriminatie en haatberichten tegen te gaan. Daarbij kan bijvoorbeeld worden ingezet op waarschuwingsberichten op het moment dat er kwetsende taal wordt gebruikt. Nog een optie zou zijn dat mensen hun persoonlijke gegevens moeten delen op het moment dat ze zo'n bericht willen versturen. Op die manier kunnen dat soort acties direct gevolgen hebben voor de verstuurder ervan. Men wil bovendien elk kwartaal een rapportage zien van wat de bedrijven hebben gedaan om dit soort zaken tegen te gaan.

1388128706456064006

Along with my fellow F1 drivers, I support the #enoughisenough campaign this weekend. We support the call for social media platforms to act responsibly and users to act respectfully. Online abuse and hate must stop ✋ pic.twitter.com/mwYseSRLXb — Max Verstappen (@Max33Verstappen) April 30, 2021

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024