Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Niki Lauda

Wat gebeurt er met de Mercedes-aandelen van Niki Lauda?

Niki Lauda overleed in 2019 en was op dat moment nog steeds in dienst van Mercedes. De drievoudig wereldkampioen had tevens aandelen van het Duitse team in handen. Er deden veel geruchten de ronde over wie de aandelen over zou nemen, maar uiteindelijk keren ze terug bij Mercedes.

Tegenover de Gazzetta dello Sport laat de zoon van Niki Lauda, Mathias, weten dat Mercedes de aandelen van zijn vader terugkrijgt. "Een aantal jaren geleden was al vastgelegd dat de aandelen uiteindelijk zouden terugkeren bij Mercedes. De aandelen gaan dus niet naar andere families en keren gewoon terug in Stuttgart bij Mercedes."

De zoon van de succesvolle Formule 1-coureur liet daarnaast weten dat hij dagelijks nog terugdenkt aan zijn overleden vader: "Er gaat geen ochtend voorbij dat ik niet aan mijn vader denk bij het opstaan. Ik kan nog steeds nauwelijks geloven dat hij er niet meer is. Het is een naar gevoel dat ieder kind dat een van zijn ouders is verloren kan beamen. Er zijn nu acht maanden verstreken sinds het overlijden van mijn vader en ik ben nu aan het proberen om verder te gaan met mijn leven."

Volgens Mathias stond de autosport en met name de Formule 1 centraal in het leven van Niki Lauda. "De autosport en de Formule 1 waren werkelijk alles voor hem. Hij veroverde drie titels en kwam zelfs terug naar het verschrikkelijke incident waarbij hij zwaar verbrandde. Daarnaast was hij ook een succesvolle ondernemer buiten de Formule 1-wereld en keerde hij met die ervaring terug in een prachtige rol bij Mercedes."

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez