Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Wat Hamilton probeert te bereiken met zijn bod op Chelsea

Lewis Hamilton kan binnenkort mede-eigenaar zijn van een van 's werelds grootste voetbalclubs. Wat zijn de plannen van Hamilton voor de club en gaat hij door met zijn Formule 1-carrière?

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Mocht de groep investeerders onder leiding van Sir Martin Broughton er in slagen om voetbalclub Chelsea over te nemen, dan zal Lewis Hamilton nog niet gelijk een actieve rol nemen binnen de club. Hij heeft echter wel het idee om 'meer en meer' betrokken te worden na loop van tijd. Hij wil als mede-eigenaar ervoor zorgen dat Chelsea weer een winstgevende en prijswinnende club wordt.

De zevenvoudig F1-wereldkampioen wil de club ook ondersteunen in 'diversiteit en inclusiviteit', net zoals hij al doet met de Hamilton Commission en Mission 44. Deze plannen staan (voorlopig) niet in de weg van zijn carrière in de Formule 1, zo benadrukt hij.

Geen plannen om de F1 te verlaten voor Chelsea

Mocht de poging van Broughton om Chelsea over te nemen succesvol zijn, dan zal Hamilton niet gelijk een hoge functie op zich nemen. Hij wil zijn taak binnen de club langzaam gaan opbouwen, zo laat hij weten aan selecte media, waaronder RacingNews365. "Op dit moment ligt de focus op doorgaan in de Formule 1 en het is niet mijn eerste onderneming of investering."

"Het is iets waar ik enthousiast over ben. Ik moet zeggen dat ik er in het begin niet zo actief mee bezig zal zijn als anderen die deel van de groep uitmaken. We hebben het nog niet gewonnen, maar als dat gebeurt, dan zijn er genoeg mogelijkheden om meer en meer betrokken te worden. Dat is super spannend om, vooral buiten het races, helpen met het succes dat ze al hebben en het nóg succesvoller maken."

"De groep investeerders is een combinatie van mensen die al levenslang fan zijn van Chelsea en anderen die daar later bij zijn gekomen, zoals ikzelf. Er zit niemand tussen met een verliezersmentaliteit. Ik denk dat Chelsea al een winnaarsmentaliteit heeft, maar ik denk dat we het nog beter kunnen doen in hoe we vooruitgang boeken."

Hamilton: 'We proberen Chelsea een winstgevende organisatie te maken'

Een populair gezegde luidt: de snelste manier om een miljonair te worden is om miljardair te zijn en een sportteam te kopen. Sportteams zijn over het algemeen al snel verlieslatend, vooral in de voetbalwereld. De twintig clubs uit de Premier League maakten volgens Deloitte samen een miljard pond (zo'n 1,2 miljard euro) verlies in het seizoen van 2019-2020.

"Dat is natuurlijk nooit het idee van een investering", aldus Hamilton, die naar eigen zeggen voor een grote duitdaging staat. "We willen met dit vooruitgang boeken en verbetering vinden, en er voor zorgen dat we langzaam minder verlies hebben om het uiteindelijk in een winstgevende organisatie te veranderen. Dat vergt nog wat werk."

"Er zijn zo veel variabelen, natuurlijk, en ik heb de strategie nog niet voor alles. We hebben het winnende ook bod nog niet, maar ik weet zeker dat alles daarna komt."

Chelsea een 'geweldig platform' voor diversiteit en inclusiviteit

Een ander groot doel van Hamilton bij Chelsea is het voortzetten van zijn plannen voor het verbeteren van diversiteit en inclusie in de sport. De Mercedes-coureur richtte eerder al de Hamilton Commission op. Deze organisatie moet de ondervertegenwoordiging van gekleurde mensen in de Britse autosport aanpakken. Daarnaast richtte hij ook Mission 44 op, een stichting die jongeren uit ondervertegenwoordigde groepen ondersteunt, verdedigt en versterkt.

"Het deel waarbij we erg op een lijn zitten is bijvoorbeeld D&I (diversiteit en inclusie), en wat ze daar al voor hebben gedaan", vervolgt Hamilton. "Je hebt al gezien dat er in die sport nog veel werk aan de winkel is hierbij. Het is een geweldig platform om veel van deze geweldige fans binnen te halen en daar op te leiden."

"Er zijn al geweldige talenten binnen het team die zich al verzet hebben tegen discriminatie. Ook hebben ze zeer nauw samengewerkt met de organisatie om vooruit te komen. Ik weet dat het, denk ik, heel belangrijk is voor de fans van Chelsea. De gemeenschap is daar ook veel mee bezig, dus ik denk dat het erg belangrijk is."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022