Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Webber voorspelt hoe snel 'fenomenale' Verstappen de F1-wereldtitel al kan winnen

Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber gaat uit van een tweede Formule 1-wereldtitel voor Max Verstappen in 2022. Voor de concurrentie vreest hij dat het al snel een gelopen race kan zijn.

Vorig jaar de duurde de titelstrijd in de Formule 1 tot en met de laatste race. Sterker nog, het duurde tot en met de laatste ronde. Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber denkt dat het dit jaar anders zal gaan. Al met enkele races nog te gaan denkt de Australiër dat de kampioen bekend is: Max Verstappen.

Hij ziet een ander team niet meer aan de dominantie van Red Bull van dit moment tornen: "Red Bull zal dit kampioenschap blijven domineren", zo wordt hij geciteerd door The Guardian. "Ze hebben een auto die met alle downforcelevels goed is en die bovendien op alle bandencompounds goed is", zo legt hij uit.

"Red Bull heeft overal een antwoord op"

En met die auto heeft Red Bull volgens Webber overal een antwoord op. Hij vergelijkt het met tennissen op verschillende soorten ondergronden, maar ook met golfers die goed zijn op een diversiteit aan holes: "De Red Bull kan alles aan. Ze hebben momenteel overal een antwoord op en zodoende kan Max al met nog drie races te gaan tot kampioen gekroond worden."

Webber denkt bovendien dat Red Bull stiekem toch al het voordeel bij de Nederlander legt, hoe zeer hij ook Sergio Perez ook mag: "Ik mag hem graag, maar gedurende het seizoen zal Max een manier vinden om steevast meer punten binnen te halen."

"In Azerbeidzjan verdween Max aan de horizon, dat was een ijzersterke zege. Vervolgens regende het in Canada en was het dan weer nat, dan weer droog, dan weer koud, en het was lastig, maar Verstappen was het hele weekend fenomenaal."

Ook interessant:

Verstappen krijgt waarschuwing: 'Dan kan Leclerc echt gaan aanvallen'

In deze video bespreken we Ferrari die Verstappen waarschuwt, Red Bull die rekening houdt met Mercedes, Horner die terug kijkt op het heftige 2021 seizoen met Wolff, Gasly die zijn contract heeft verlengd en Madrid die een Grand Prix wil organiseren.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"