Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Webber voorspelt hoe snel 'fenomenale' Verstappen de F1-wereldtitel al kan winnen

Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber gaat uit van een tweede Formule 1-wereldtitel voor Max Verstappen in 2022. Voor de concurrentie vreest hij dat het al snel een gelopen race kan zijn.

Vorig jaar de duurde de titelstrijd in de Formule 1 tot en met de laatste race. Sterker nog, het duurde tot en met de laatste ronde. Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber denkt dat het dit jaar anders zal gaan. Al met enkele races nog te gaan denkt de Australiër dat de kampioen bekend is: Max Verstappen. Hij ziet een ander team niet meer aan de dominantie van Red Bull van dit moment tornen: "Red Bull zal dit kampioenschap blijven domineren", zo wordt hij geciteerd door The Guardian . "Ze hebben een auto die met alle downforcelevels goed is en die bovendien op alle bandencompounds goed is", zo legt hij uit.

"Red Bull heeft overal een antwoord op"

En met die auto heeft Red Bull volgens Webber overal een antwoord op. Hij vergelijkt het met tennissen op verschillende soorten ondergronden, maar ook met golfers die goed zijn op een diversiteit aan holes: "De Red Bull kan alles aan. Ze hebben momenteel overal een antwoord op en zodoende kan Max al met nog drie races te gaan tot kampioen gekroond worden." Webber denkt bovendien dat Red Bull stiekem toch al het voordeel bij de Nederlander legt, hoe zeer hij ook Sergio Perez ook mag: "Ik mag hem graag, maar gedurende het seizoen zal Max een manier vinden om steevast meer punten binnen te halen." "In Azerbeidzjan verdween Max aan de horizon, dat was een ijzersterke zege. Vervolgens regende het in Canada en was het dan weer nat, dan weer droog, dan weer koud, en het was lastig, maar Verstappen was het hele weekend fenomenaal."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'