Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2021

Wederom vleugelproblemen voor Verstappen, Bottas snelste in tweede training GP Qatar

Max Verstappen moest genoegen nemen met de derde plaats in de tweede training voor de Grand Prix van Qatar. Valtteri Bottas en Pierre Gasly waren sneller.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Van zon geen sprake meer op het Losail International Circuit. De zon was onder en hierdoor waren de omstandigheden compleet anders dan tijdens de eerste training waarin Max Verstappen met afstand het snelste was.

Verstappen begon weer sterk aan de sessie op de gele mediumband, waarop de beide Mercedes-coureurs in de openingsfase van de sessie het nakijken hadden. Het duurde niet lang voordat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas onder de tijd van Verstappen dook.

Red Bull had daarbij wederom problemen met de achtervleugel en het DRS-mechanisme. Het bovenste deel van de vleugel klapperde bij Verstappen en Sergio Perez - een probleem dat zich al diverse races aandiende.

Uitslag Tweede vrije training - Qatar

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen komt ook op zachte band tekort

Bottas klokte ook op de zachte band de snelste tijd van dat moment. Met een 1.23,1 was hij vier tienden sneller dan Verstappen en Hamilton, maar Pierre Gasly wist zich verrassend naar een tweede tijd te rijden.

Verstappen dook na een run de pits in, om op gebruikte zachte banden zijn eigen tijd aan te scherpen. Een 1.23,498 op drie tienden van Bottas betekende de derde tijd van dat moment.

Het veld zat met nog 15 minuten te gaan aanzienlijk dichter bij elkaar dan in de ochtendsessie. De top 14 stond binnen een seconde van Bottas. De beide AlphaTauri's kwamen wederom ijzersterk voor de dag, met Gasly (2e) en Yuki Tsunoda (7e). Perez gaf drie tienden toe op Verstappen, maar het resulteerde direct in een achtste positie.

Vooraan was het Bottas die zich goed thuis voelde in Qatar en in zijn long run op de medium band de snelste rondetijden wist te klokken. Verstappen en Hamilton gaven elkaar op de zachte band geen duimbreed toe.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Qatar 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs