Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2019

Weergaloze Verstappen schrijft GP Oostenrijk op zijn naam na sensationele comeback

Max Verstappen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens de Oostenrijkse Grand Prix. De Nederlander viel na een slechte start terug naar de achtste positie, maar zegevierde na een sensationele inhaalrace.

Vettel Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met Charles Leclerc vanaf poleposition vóór Max Verstappen ging de Grand Prix van Oostenrijk van start. De Nederlander had een totaal mislukte start en viel terug tot de achtste positie en hem wachtte een inhaalrace. Vooraan was het Leclerc die de leiding hield voor Valtteri Bottas en Lewis Hamilton.

De Ferrari-coureur liep in de eerste ronden makkelijk weg op zijn zachte band en hield het gat naar Bottas constant op twee seconden. Achter Hamilton stoof Sebastian Vettel naar voren, als negende gestart maar na enkele ronden al aanbeland op de vierde positie.

Verstappen worstelde in de openingsfase om Norris te passeren, maar pakte in twee ronden tijd zowel de Brit als de Alfa Romeo van Kimi Raikkonen. Eenmaal met een vrije baan voor zich wist de Red Bull-coureur het tempo van de mannen vooraan te evenaren, zijn achterstand bedroeg echter reeds vijftien seconden. Teamgenoot Pierre Gasly worstelde op een achtste plaats.

Verrassend genoeg was het Bottas die op de medium band als eerste de pits opzocht en direct gevolgd werd door Vettel en Leclerc, waardoor Verstappen opklom naar de tweede positie. Bij Vettel blunderde het team van Ferrari, waardoor zijn pitstop vier seconden langer duurde dan gebruikelijk. Samen met Hamilton koos hij ervoor om zo lang mogelijk door te rijden op de medium band.

In ronde 30 maakte Hamilton zijn pitstop, waarbij hij tevens de neus van zijn auto verving. Hierdoor duurde zijn stop bijna tien seconden langer dan normaal, waardoor hij terugviel achter Vettel. Verstappen antwoordde direct en wisselde naar de harde baan en kwam voor Hamilton terug op de baan.

Uitslag Race - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

De Red Bull-coureur kende een uitstekend tweede deel van zijn race en reed weg bij Hamilton om ondertussen het gat naar Vettel te dichten en sloeg met nog 21 ronden te gaan toe. Een sensationele comeback werd zo beloond met op dat moment de derde positie, waarna de jacht geopend werd op de tweede plaats van Bottas.

Vooraan was het Leclerc die zijn voorsprong richting Bottas constant op een vijf seconden wist te houden. Verstappen had de druk vol op de ketel staan bij de Mercedes-coureur en sloeg direct bij de eerste kans toe. Het publiek op de oranjetribunes werd gek van vreugde, maar de honger van de Nederlander was nog niet gestild. De achterstand op Leclerc bedroeg ruim vijf seconden en vanuit Honda werd al het vermogen beschikbaar gesteld dat voorhanden was. Met vijftien kwalificatieronden op rij wist hij het gat naar Leclerc ronde na ronde te verkleinen, tot hij met vijf ronde te gaan was aangesloten.

Diverse malen probeerde Verstappen het bij Leclerc, die goed verdedigde, maar de Ferrari-coureur had geen schijn van kans in de laatste ronden. De oranjefans werden gek van vreugde na een totaal onverwachte overwinning, de eerste van Verstappen dit seizoen.

GP-zege Max Verstappen Oostenrijk RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"