Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

Williams-kopstuk: "De Vries verdient een F1-stoeltje"

Hoewel Nyck de Vries zelf voorzichtig is met uitspraken over zijn toekomst in de Formule 1 en het afwacht, laat Williams-kopstuk Dave Robson weten dat de Nederlander wel degelijk een stoeltje in de Formule 1 verdient.

Nyck de Vries Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nyck de Vries maakte met zijn prestaties in de eerste vrije training van de Grand Prix van Spanje heel wat los. Hij wist een snellere tijd neer te zetten dan teamgenoot Nicholas Latifi en Williams was erg tevreden met zijn input. "Hij deed het zeer goed en had een aantal zeer nuttige opmerkingen over de balans in de auto die vrij goed overeenkomen met wat we hadden gehoord van de twee andere coureurs", laat Williams-kopstuk Dave Robson weten.

Robson is dan ook van overtuigd dat De Vries een stoeltje in de Formule 1 verdient. "Ik denk dat hij overduidelijk hetgeen heeft wat nodig is om als coureur in een topcompetitie te fungeren. Ja hij verdient een plaats op de grid in de Formule 1, maar dat verdienen veel coureurs."

Of Nyck de Vries in de toekomst een compleet seizoen in de Formule 1 mag rijden is tot dusver niets meer dan een gedachte, maar wel is al bevestigd dat de Nederlander dit seizoen twee trainingen mag rijden voor het team van Mercedes.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez