Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Williams-teambaas hint op vervangen Latifi: "Er zijn verschillende opties"

Het stoeltje van Nicholas Latifi is al lange tijd één van de onderwerpen van gesprek in de F1-wereld. De geruchten gaan namelijk dat Alpine-junior Oscar Piastri de plek van Latifi over zal nemen. Williams-teambaas Jost Capito reageert.

Nicholas Latifi presteert dit seizoen, ondanks een opleving in Groot-Brittannië, ondermaats en wist als enige van het veld nog geen punten te scoren. De afgelopen maanden gaat het gerucht rond dat Alpine-junior Oscar Piastri het stoeltje van Latifi dit seizoen al over zou nemen, maar volgens Williams-teambaas Jost Capito is daar niets van waar. "Ik kan niet bevestigen dat hij (Latifi) het seizoen uitrijdt, maar dat is wel het plan", begint Capito ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Als hij een been breekt moeten we hem vervangen, maar we zijn niet van plan om één van onze coureurs te vervangen gedurende het seizoen." Over de driver line-up van 2023 kan Capito minder vertellen. "Dat is moeilijk te zeggen", laat Capito weten, waarna hij aangeeft te moeten afwachten welke contracten aflopen en te kijken naar wat het beste is voor het team. "Maar er zijn verschillende opties", vervolgt de teambaas van Williams.

Piastri is gewild door andere teams

In datzelfde persmoment werd aan Otmar Szafnauer, de teambaas van Alpine, gevraagd of er gesprekken zijn geweest omtrent een eventuele toekomst voor Piastri bij Williams. "Dat kun je denk ik het beste aan Jost (Williams-teambaas, red.) vragen", antwoordt Szafnauer. "Het is geweldig dat één van onze jonge coureurs zo gewild is door andere Formule 1 teams. Het laat zien dat hij goede potentie heeft en daar zijn we ons bewust van."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'