Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Williams

Williams-teambaas hint op vervangen Latifi: "Er zijn verschillende opties"

Het stoeltje van Nicholas Latifi is al lange tijd één van de onderwerpen van gesprek in de F1-wereld. De geruchten gaan namelijk dat Alpine-junior Oscar Piastri de plek van Latifi over zal nemen. Williams-teambaas Jost Capito reageert.

Latifi crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nicholas Latifi presteert dit seizoen, ondanks een opleving in Groot-Brittannië, ondermaats en wist als enige van het veld nog geen punten te scoren. De afgelopen maanden gaat het gerucht rond dat Alpine-junior Oscar Piastri het stoeltje van Latifi dit seizoen al over zou nemen, maar volgens Williams-teambaas Jost Capito is daar niets van waar.

"Ik kan niet bevestigen dat hij (Latifi) het seizoen uitrijdt, maar dat is wel het plan", begint Capito ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Als hij een been breekt moeten we hem vervangen, maar we zijn niet van plan om één van onze coureurs te vervangen gedurende het seizoen."

Over de driver line-up van 2023 kan Capito minder vertellen. "Dat is moeilijk te zeggen", laat Capito weten, waarna hij aangeeft te moeten afwachten welke contracten aflopen en te kijken naar wat het beste is voor het team. "Maar er zijn verschillende opties", vervolgt de teambaas van Williams.

Piastri is gewild door andere teams

In datzelfde persmoment werd aan Otmar Szafnauer, de teambaas van Alpine, gevraagd of er gesprekken zijn geweest omtrent een eventuele toekomst voor Piastri bij Williams.

"Dat kun je denk ik het beste aan Jost (Williams-teambaas, red.) vragen", antwoordt Szafnauer. "Het is geweldig dat één van onze jonge coureurs zo gewild is door andere Formule 1 teams. Het laat zien dat hij goede potentie heeft en daar zijn we ons bewust van."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

9 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen