Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Williams-teambaas weet het zeker: "Albon heeft de vaardigheden om wereldkampioen te worden"

Alexander Albon is door Red Bull al eens gewogen en te licht bevonden. Bij Williams liet de Brit de afgelopen twee seizoenen echter zien dat hij een prima coureur is. Zijn teambaas ziet in Albon zelfs een potentiële wereldkampioen.

Albon Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens zijn Red Bull-periode, als teamgenoot van Max Verstappen, rijdt Alexander Albon twee keer naar een podiumplek. In 2020 wordt hij in Italië en Bahrein derde. Daar blijft het bij voor Albon in de anderhalf jaar (in de zomer van 2019 neemt hij het stoeltje van Pierre Gasly over) dat hij bij Red Bull rijdt. Ook hij is gewogen en te licht bevonden om als tweede rijder van Red Bull te acteren.

Hij blijft in 2021 nog wel aan als testcoureur van Red Bull, maar aan het einde van dat jaar houdt het echt op. Williams geeft hem een nieuwe kans in 2022 om te laten zien dat Albon toch echt wel thuishoort in de Formule 1. De Brit beschaamt het vertrouwen niet en bij het kleinere, maar toch wel iconische team voelt hij zich weer helemaal happy. Afgelopen seizoen loodst hij eigenhandig Williams naar de zevende plaats in het constructeurskampioenschap.

Toevalligerwijs is 2023 ook het jaar dat James Vowles de overstap maakt van Mercedes naar Williams om daar de nieuwe teambaas te worden. Vowles is diep onder de indruk van de kwaliteiten van Albon. "De Alex die je nu ziet is een andere Alex dan de Alex toen hij bij Red Bull zat of de Alex aan het begin van het seizoen. Toen geloofde hij nog niet in zichzelf. Dat heeft hij nu wel", vertelt Vowles in gesprek met Auto Motor und Sport.

Andere coureurs zouden het moeilijk hebben

"Hij is gelukkig, hij is een leider, hij heeft zelfvertrouwen, hij werkt gestructureerd en bepaalt de richting. Dat klinkt allemaal eenvoudig. Maar de simpelste dingen zijn vaak het moeilijkst. Je weet nooit hoe goed de ene coureur is in vergelijking met de andere totdat je hem in dezelfde auto zet op hetzelfde moment als de andere. Als andere coureurs morgen in een Williams zouden moeten rijden, zouden ze het waarschijnlijk moeilijk hebben", denkt Vowles.

"Vandaag de dag weet ik van Alex dat hij altijd het maximale uit de auto haalt die hij tot zijn beschikking heeft. En elke keer als je hem onder druk zet, is hij daartegen opgewassen. En hij kan omgaan met een auto die moeilijk te besturen is. Deze ervaring kan een voordeel voor hem zijn. Voor mij heeft Alex de vaardigheden om op een dag wereldkampioen te worden. Dat meen ik echt."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Live reacties na probleemloze sprintrace overwinning Verstappen