Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Williams veroordeelt onsportief, vals spel eigen eSports-team

Opnieuw een rel in de simracewereld. Het Williams eSports-team maakte er een potje van in de virtuele 24 van Daytona, waarna men de eigen acties op de baan sterk heeft veroordeeld.

Williams virtual 24 hours daytona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams eSports

Dit weekend staat de echte 24 uur van Daytona op het programma, maar vorig weekend werd de virtuele editie ervan al verreden. Na de 24 uur van Le Mans waarin de formatie van onder andere Max Verstappen zicht terugtrok, verliep ook deze race niet zonder controverse.

De LMDh-bolide van de Williams-eSport maakte gebruik van de binnenste ring van de oval, die ten opzichte van de kombocht veel vlakker ligt en een kleinere radius heeft. Dit is volgens de reglementen verboden, daar had de formatie maling aan.

In de GT-klasse werd in de race een achterblijver die op vele ronden achterstond stond, ingezet om de zusterauto in veel kansrijkere positie te helpen door de directe rivalen op te houden. In het meest extreme geval werd dit zelfs gedaan door langdurig naast de baan stil te staan om vervolgens de juiste auto's 'op te vangen'.

Williams eSport kreeg heel wat kritiek over zich heen en op social media probeerde Williams-adviseur Jenson Button de handelingen goed te praten door te stellen dat wanneer je in de echte racewereld bochten afsnijdt de ronde ongeldig wordt verklaard en niet een schorsing volgt, hetgeen nu veelvuldig tot op werd geroepen.

Gisteren (vrijdag) klom Williams eSports zelf in de pen om de acties op de baan te veroordelen (zie statement hieronder). Ze verwijzen daarin naar een eerder statement van één van de teamleden, kan dat het statement van Jenson Button zijn?

Lees het statement van Williams eSports hieronder.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Williams

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull