Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Williams verzucht: "Enige wat we tekortkomen is pure snelheid"

Twee goede pitstops, een strak uitgevoerde strategie en bovendien geen brokken. Daarmee houdt het ook gelijk op voor Williams, dat werkelijk niets had te melden tijdens de Grand Prix van Hongarije. Sergey Sirotkin en Lance Stroll kwamen haast ongezien als zestiende en zeventiende over de eindstreep. De vermaarde stal gaat de zomerstop zodoende in met slechts vier WK-puntjes achter haar naam.

"Het was een lange, warme middag in Budapest en onze aandacht ging helaas uit naar de achterkant van het veld", blikt technisch directeur Paddy Lowe terug op de Hongaarse krachtmeting van afgelopen zondag.

"We hebben twee tactieken doorgevoerd, Sergey startte op de zachte band en Lance op de medium. Daarmee hoopten we te kunnen profiteren van mogelijke incidenten, aangezien beide rijders een eenstopper afwerkten. Lance moest helaas vanuit de pitstraat starten nadat we zijn neuspartij na de kwalificatie hadden vervangen. Sergey haalde beide Saubers na het doven van de lichten in. Daarna werd het een langdurig gevecht tussen hem, Lance en de overgebleven Sauber van Ericsson."

De Zweed kwam vroeg binnen, om een extreem lange tweede stint af te werken. "We hoopten dat hun plannetje zou mislukken, maar dat wat de Sauber deed werkte. Zodoende zat er voor ons niet meer in dan de plaatsen zestien en zeventien. Een opsteker is dat de pitstops goed waren en de race vanaf de pitmuur sterk werd gecontroleerd. Het enige wat we tekort komen, is pure snelheid", baalt Lowe.

Stroll wist in 2018 eenmaal punten te scoren, dat deed de Canadees door in de chaotische GP van Azerbeidzjan zijn Williams als achtste over de meet te sturen. Sirotkin heeft nog altijd een hatelijke nul achter zijn naam staan, Williams bezet de laatste plaats in het constructeurskampioenschap.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje