© Williams

Nieuwsoverzicht

Williams verzucht: "Enige wat we tekortkomen is pure snelheid"

31 jul. 2018 07:00 René Oudman 0 reacties
Twee goede pitstops, een strak uitgevoerde strategie en bovendien geen brokken. Daarmee houdt het ook gelijk op voor Williams, dat werkelijk niets had te melden tijdens de Grand Prix van Hongarije. Sergey Sirotkin en Lance Stroll kwamen haast ongezien als zestiende en zeventiende over de eindstreep. De vermaarde stal gaat de zomerstop zodoende in met slechts vier WK-puntjes achter haar naam.

"Het was een lange, warme middag in Budapest en onze aandacht ging helaas uit naar de achterkant van het veld", blikt technisch directeur Paddy Lowe terug op de Hongaarse krachtmeting van afgelopen zondag.

"We hebben twee tactieken doorgevoerd, Sergey startte op de zachte band en Lance op de medium. Daarmee hoopten we te kunnen profiteren van mogelijke incidenten, aangezien beide rijders een eenstopper afwerkten. Lance moest helaas vanuit de pitstraat starten nadat we zijn neuspartij na de kwalificatie hadden vervangen. Sergey haalde beide Saubers na het doven van de lichten in. Daarna werd het een langdurig gevecht tussen hem, Lance en de overgebleven Sauber van Ericsson."

De Zweed kwam vroeg binnen, om een extreem lange tweede stint af te werken. "We hoopten dat hun plannetje zou mislukken, maar dat wat de Sauber deed werkte. Zodoende zat er voor ons niet meer in dan de plaatsen zestien en zeventien. Een opsteker is dat de pitstops goed waren en de race vanaf de pitmuur sterk werd gecontroleerd. Het enige wat we tekort komen, is pure snelheid", baalt Lowe.

Stroll wist in 2018 eenmaal punten te scoren, dat deed de Canadees door in de chaotische GP van Azerbeidzjan zijn Williams als achtste over de meet te sturen. Sirotkin heeft nog altijd een hatelijke nul achter zijn naam staan, Williams bezet de laatste plaats in het constructeurskampioenschap.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen