Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Winst ontglipt pechvogel Van der Zande in Daytona, wel twee andere Nederlandse winnaars

Wat een anti-climax van de 24 uur van Daytona voor Renger van der Zande. Hij was ontketend en op zoek naar de overwinning, maar met nog minder dan tien minuten te gaan sloeg het noodlot toe: een lekke band.

Van der Zande 24 uur van Daytona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IMSA

Met Chip Ganassi Racing ging Renger van der Zande dit weekend op zoek naar de overwinning tijdens de 24 uur van Daytona. Hij won de vorige twee edities met Wayne Taylor Racing en kon door voor de derde keer op rij te winnen geschiedenis schrijven: nog nooit flikte een coureur het om drie jaar op rij te winnen in Daytona.

Met nog twee uur te gaan leken de overwinningskansen van het team van Van der Zande, waar ook Kevin Magnussen en Scott Dixon deel van uitmaakten, al in rook op te gaan toen de linker achterband lek ging, maar met de ontketende Renger achter het stuur werd de jacht op de overwinning als nog geopend.

Na 23 uur en 50 minuten lagen de toppers in de DPi-klasse binnen vijftien seconden van elkaar en als snelste man op de baan naderde Van der Zande de leider van de wedstrijd. Hij zat binnen een halve seconde en deed enkele pogingen toen plots de linker achterband van de Cadillac lek ging toen er nog acht minuten op de klok stonden. Daardoor zag hij zijn overwinningskansen in rook op gaan.

Uiteindelijk was het zijn oude team, Wayne Taylor Racing, dat voor het derde jaar op rij de 24 uur van Daytona won. Van der Zande werd toch nog vijfde. In de LMP2-klasse viel Racing Team Nederland, met Giedo van de Garde, Job van Uitert en Frits van Eerd, op zaterdag al snel uit. Ook Rinus VeeKay kende weinig geluk en zag zijn LMP2-team al uitvallen voordat hij überhaupt een meter had gereden. Jeroen Bleekemolen kwam na pech vroeg in de race niet verder dan de knappe vierde plaats in de LMP3.

In de GTLM-klasse was er wel Nederlands succes. Nick Catsburg won met zijn Corvette-fabrieksteam de 24 uur van Daytona en ook in de GTD-klasse was er een mooi oranje tintje. Indy Dontje won met de Mercedes van HTP WinwardMotorsport de 24-uursrace.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez