Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff wil verlengen bij Mercedes: "Lewis en ik zijn nog niet klaar"

Nog even en er komt een einde aan alle onzekerheid over het contract van Toto Wolff. De teambaas van Mercedes wacht alleen nog op het juiste moment om een handtekening onder een nieuwe verbintenis te zetten. Maar eerst wil hij zich concentreren op het binnenhalen van de kampioenschappen, net als Lewis Hamilton.

Hamilton Wolff Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Al lange tijd is er veel onduidelijkheid over waarom Toto Wolff en Lewis Hamilton hun contract bij Mercedes nog niet hebben verlengd. De teambaas en zijn stercoureur wachten naar eigen zeggen allebei nog op het juiste moment om te onderhandelen en dat moment breekt pas aan als beide wereldkampioenschappen zijn beslist.

Wolff laat in gesprek met onder meer RacingNews365 weten dat hij zinspeelt op contractverlenging. "Het is vrij duidelijk hoe het zit tussen Mercedes en mij. Het komt er gewoon op neer dat we een goed moment moeten vinden om de pen op het papier te zetten. Ik concentreer(de) mij op het binnenhalen van de kampioenschappen en dan is het niet handig om over mijn contract bezig te zijn, wanneer ik mij moet concentreren op wat op de baan gebeurt." Van een vertrek bij Mercedes is in ieder geval geen sprake, zo zegt Wolff. "Zoals ik al zei: dit is mijn team. Ik zit op een mooie plek bij Mercedes en ik ga nergens anders heen."

Dat men eerst de volledige focus op de prestaties op het circuit wil leggen, is volgens Wolff de reden dat Hamilton zijn handtekening nog niet heeft gezet. "Ik denk dat Lewis en ik hierin erg op elkaar lijken. Het voelt gewoon niet goed om hiervoor te gaan zitten voordat het kampioenschap is beslist. Maar het moment waarop alles beslist is, zal komen en dan hebben we nog een paar maanden de tijd tot de eerste race in Australië."

Wolff twijfelt er niet aan dat het tot een deal met Hamilton gaat komen, ook al gaf deze aan dat het nog niet helemaal zeker is of hij ook in 2021 op de grid zal staan. Ook hoe zijn werkrelatie met de Brit eruit gaat zien, is nog niet helemaal zeker. "Ik denk dat we op een manier met elkaar verder gaan. We hebben chemie en we moeten ervoor zorgen dat onze mindset voor volgend seizoen op orde is. Onze reis willen we namelijk voortzetten. Lewis, Mercedes en ik zijn nog niet klaar."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Verstappen? Hulkenberg is de ideale kandidaat, en zal zich compleet wegcijferen voor Max Verstappen. Dat denken althans autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder in de nieuwste RN365-podcast terugblikken op de race in Imola en vooruitblikken op de nieuwe teamgenoot van Verstappen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"