Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff countert beschuldigingen 'illegale' voorvleugel en wijst naar de FIA

De voorvleugel van de nieuwe Mercedes houdt de gemoederen bezig in Bahrein. Toto Wolff heeft er het volste vertrouwen in dat het een legaal concept betreft.

Veel teams zullen hun camera's op de voorvleugel van Mercedes hebben afgestemd tijdens de wintertests in Bahrein. Het team uit Brackley heeft een slimme manier gevonden om de voorvleugel aan de neus te bevestigen. De bovenste flap van de vleugel is uitgedund en zit alleen met een dun strookje carbon aan de neus vast.

Mercedes wil op die manier de luchtweerstand verminderen, maar het concept riep wel vragen op. Is de voorvleugel legaal of niet, was een veelgestelde vraag van concurrerende teams. Teambaas Toto Wolff verwijst die vragen echter vakkundig naar de prullenbak.

"Wat wij op de auto zetten, is altijd het resultaat van gesprekken met de FIA gedurende het hele proces", stelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Het is niet zo dat je een slim idee hebt, het dan gaat testen en denkt: 'Dat kan wel of niet worden aangevochten (door andere teams red.)'. Gedurende de winter vindt er een lang proces van gesprekken plaats. Ik heb het gevoel dat we ons in een redelijke positie bevinden."

Bekijk hieronder een afbeelding van het concept!

			© Michael Potts/RacingNews365
	© Michael Potts/RacingNews365

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs