Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff: "Daarom hebben we de deur altijd opengelaten voor Verstappen"

Toto Wolff blijft een beetje tegen beter weten in hoop houden op Max Verstappen. Daar komt hij eerlijk voor uit, maar de reden daarvoor is klip en klaar.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Door de onrust bij Red Bull heeft Adrian Newey alvast zijn conclusies getrokken en zijn vertrek aangekondigd en ook Max Verstappen zou op zijn minst niet meer langer doof zijn voor de lokroep van Mercedes. Als het dan gebeurt, dan is dat waarschijnlijk eerder in 2026 dan in 2025 het geval, maar Toto Wolff houdt hoop. Op Verstappen dan, niet zozeer op Newey, zo geeft hij aan in gesprek met oe24.

"Wij blijven als één team bij elkaar - in goede en in slechte tijden. Ik weet wat ik aan onze technisch directeur James Allison en zijn management team heb", zo gaat hij in ietwat onduidelijke woorden in op het Newey-vraagstuk.

En Verstappen dan? Is hij sowieso nog wél een topic? "Max is, daar lijkt het toch op, de sterkste coureur van het moment. Dat is waarom wij de deur altijd hebben opengelaten voor hem."

Helmut Marko liet namens Red Bull optekenen dat Verstappen regelmatig het hoofdkwartier in Milton Keynes bezoekt om de ontwikkeling van de 2025-bolide te bespreken. Is dat voor Wolff een teken dat hij Verstappen af kan schrijven als coureur voor 2025?

"Op dit moment wijst niks erop dat Max Red Bull zal verlaten. De Red Bull is nog steeds de benchmark en hij ligt mijlenver voor in het kampioenschap. Waarom zou hij überhaupt willen flirten met een ander team?"

De vraag stellend interviewer prikt nog door die vraag te beantwoorden door te stellen dat Mercedes binnenkort misschien wel de snelste auto heeft... maar Wolff laat zich niet tot boude uitlatingen verleiden: "De komende twee races zullen uitwijzen of wij vooraan mee kunnen blijven doen. Het is heet hier in Boedapest en het is een hoekig baantje. Hier gelden andere wetten dan op het koudere Silverstone."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'