Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff erkent dat Mercedes-dominantie de F1 'om zeep had geholpen'

Na acht consecutieve wereldkampioenschappen voor Mercedes is het team teruggezakt naar de derde plaats in de constructeursstand van de Formule 1. Toto Wolff vindt het goed voor de sport, maar wil natuurlijk weer teruggaan naar het winnen.

Mercedes doet na het halen van acht constructeurskampioenschappen en zeven coureurstitels voor het eerst in jaren niet meer mee voor de wereldtitel in de Formule 1. Red Bull en Ferrari hebben tot nu toe alle races van het seizoen gewonnen, terwijl Lewis Hamilton en George Russell genoegen moeten nemen met de tweede en derde plaats, of posities net buiten het podium. Teambaas Toto Wolff is natuurlijk niet tevreden en hoopt zo snel mogelijk op verbetering. De Oostenrijker heeft net als menig ander in de F1 een hekel aan verliezen en noemt de situatie bij Mercedes 'erg pijnlijk'. Toch moet hij toegeven dat het goed is voor de sport en voor de fans dat Mercedes niet weer domineert. "We zouden de Formule 1 om zeep helpen, omdat niemand er meer naar zou kijken", zegt hij bij de Financial Times .

Wolff keek naar mislukt Manchester United

De Mercedes-teambaas vergelijkt de situatie van de Duitse renstal met het kwakkelende Manchester United, de meest succesvolle Engelse voetbalclub in de geschiedenis. Manchester presteert echter al jaren zeer slecht. "Ik heb bestudeerd waarom grote teams niet in staat waren om grote titel(runs) te herhalen", aldus Wolff. "Geen enkel sportteam in welke sport dan ook heeft ooit acht opeenvolgende wereldtitels gewonnen. Daar zijn veel redenen voor, maar wat de kern is, dat is de mens. De mens wordt zelfgenoegzaam en je krijgt niet meer dezelfde energie als voorheen. Misschien ben je dan niet meer zo ambitieus", zo is Wolff van mening.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst