Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff geeft toe: Hamilton en Russell gaan weer een zwaar raceweekend tegemoet

Aankomend weekend zal Mercedes de rug nog niet kunnen rechten in de strijd met Red Bull en Ferrari. Alhoewel het team alle kansen met beide handen aan wil grijpen, geeft Toto Wolff toe dat er nog geen oplossingen zijn voor de problemen waar Lewis Hamilton en George Russell de afgelopen weken mee te maken hadden.

Hamilton Zhou
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes won de laatste editie van de Australische Grand Prix, toen Valtteri Bottas in 2019 afgetekend won. Een jaar later had het team wederom hele goede papieren, maar werd de race last minute afgelast. Twee seizoenen later is teambaas Toto Wolff klaar voor een nieuwe race op het Albert Park Circuit in Melbourne.

"We reizen voor het eerst sinds 2020 af naar Melbourne en voor het eerst in drie jaar gaan we er ook daadwerkelijk racen! Dat is een te lange tijd zonder race voor een stad en een land dat zo gepassioneerd is over Formule 1. We kijken er naar uit om de fans weer te zien en de nieuwe lay-out van het circuit belooft veel inhaalmogelijkheden"

Geen magie

Mercedes is tegenvallend begonnen aan het Formule 1-seizoen en heeft momenteel een grote achterstand op Ferrari en Red Bull, doordat de auto met enkele fundamentele problemen kampt. Wolff erkent dat deze problemen ook dit weekend nog niet opgelost zullen zijn en dat zijn team daarom hard aan de bak moet.

"We zijn druk aan het leren en de twee eerste raceweekenden hebben aangetoond dat er nog veel te leren valt. Op dit moment voldoen we niet aan de verwachtingen die we hadden, maar iedereen in Brackley en Brixworth doet zijn uiterste best om de problemen te begrijpen en de juiste oplossingen te vinden."

"Er zal geen magische oplossing zijn voor het komende raceweekend in Australië, maar we zijn keihard aan het werk om de komende races stap voor stap vooruitgang te boeken", zo vervolgt de realistische Oostenrijker. "Hopelijk komen we daardoor dichterbij de top. Tot dan zullen we al onze kansen moeten benutten en het maximale uit ons pakket moeten halen."

Mercedes houdt van een uitdaging

Al met al komen er nog een paar pittige weken en maanden aan voor het Formule 1-team van zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton en kersvers Mercedes-coureur George Russell. Zij dragen echter ook hun steentje bij, benadrukt Wolff, die net als zijn team stiekem wel van een uitdaging zegt te houden.

"Er liggen meerdere uitdagingen in het verschiet, maar daar houden we van en als team tonen we nu onze ware spirit. Lewis en George hebben een belangrijke bijdrage in het proces, voorzien ons van feedback, brengen tijd door in de simulator en werken samen om het team te pushen", aldus Toto.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"