Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff grapt: "We wilden het rustig aan doen tot de zomerstop"

Toto Wolff is zeer blij met de eerste Mercedes-pole van het huidige Formule 1-seizoen. De overwinning is volgens de teambaas van George Russell en Lewis Hamilton zeker mogelijk in Hongarije.

Russell Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

George Russell veroverde poleposition voor de Grand Prix van Hongarije na een spannende slotfase van de kwalificatie. Het is de eerste pole voor Mercedes dit Formule 1-seizoen en een pole die men niet zag aankomen. Ook bij Mercedes zelf waren ze verbaasd over het resultaat. Toto Wolff weet nog niet precies waar de rondetijd vandaan kwam.

Huiswerk voor Mercedes dus om te kijken hoe ze pole hebben behaald. "We zeiden net nog dat we alles moeten opschrijven wat we gedaan hebben vanmorgen, zelfs het eten en drinken wat we hebben gehad", zegt Wolff lachend voor de camera van Sky Sports. Hij grapt: "We wisten het eigenlijk wel, maar we wilden het rustig aan doen tot de zomerstop en dan weer meedoen."

De Mercedes-teambaas legt vervolgens uit dat ze een prima bolide hebben dit weekend. "Vanaf het begin van de kwalificatie zagen we dat de banden in het juiste window zaten, de auto gebalanceerd was en alles samenkwam. George heeft heel goed gereden en kreeg meer en meer vertrouwen met de grip die er was. Dit is het resultaat."

Lewis Hamilton kwam tijdens Q3 van de kwalificatie niet verder dan de zevende plaats door DRS-problemen. Het zorgt toch voor een domper op de feestvreugde. "Op dit soort momenten wil je juist huilen van blijdschap door de poleposition, want de auto was zo goed dat ook Hamilton er bij had kunnen zitten. Dit succes smaakt bitterzoet", aldus Wolff."

Wolff wil een overwinning, maar blijft realistisch

Russell krijgt het tijdens de GP van Hongarije zwaar vanaf de start. Beide Ferrari-coureurs staan in de top drie en zullen direct willen aanvallen. Wolff wil dan ook niet direct zeggen dat ze vanaf nu 'gewoon' meedoen voor de overwinningen. "Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar we zaten er altijd wat verder van verwijderd met onze snelheid over een ronde. Nu staan we op pole, dus we gaan zien wat we morgen in de race kunnen doen."

Er is echter wel wat optimisme bij de Mercedes-teambaas. "We maken nu geloof ik deel uit van de leukere spelletjes aan de voorkant van het veld nu. Ik denk dat als we deze positie kunnen behouden bij de start, een goede eerste ronde hebben en prima pitstops, dan waarom niet? Dan kunnen we winnen."

"We hebben nog niet kunnen jagen op een overwinning dit seizoen. We weten hoe snel Ferrari altijd was", voegt Wolff daar nog aan toe. Nu Red Bull ook een minder goed resultaat kent, ziet hij kansen. "Max Verstappen had ook wat problemen en start wat verder naar achteren, dat is niet slecht voor ons eindresultaat. We zijn erg gemotiveerd, ook aan de kant van Lewis."

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen