Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Mercedes moet het DNA van de Formule 1 beschermen"

Een van de ideeën om de Formule 1 spannender te maken, de 'reversed grid'-kwalificatieraces, is onder meer door Mercedes tegengehouden. Volgens teambaas Toto Wolff past dit idee namelijk niet bij het DNA van de koningsklasse van de autosport.

Start GP Duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Al jarenlang praten Formule 1-teams, de FIA en Liberty Media met elkaar over de toekomstplannen van de Formule 1. Eén van de ideeën was het invoeren van 'reversed grid'-races, dat het huidige kwalificatieformat zou vervangen. Bij deze soort race start de leider in het coureursklassement achteraan en de nummer laatst op poleposition. De uitslag van deze sprintrace zou de startopstelling bepalen voor de daadwerkelijke race op zondag.

Begin oktober leek het erop dat volgend seizoen met dit idee zou worden geëxperimenteerd tijdens drie Grands Prix, maar het idee werd door een aantal teams, waaronder Mercedes tegengehouden. Teambaas Toto Wolff geeft tekst en uitleg over de beslissing van de Duitse renstal. "Mercedes heeft tegen gestemd, omdat wij binnen de Formule 1 een verantwoordelijkheid hebben om het DNA van de sport te beschermen", vertelt hij aan Autosport.com.

"Dit idee voelde gewoon verkeerd. Niet in de zin van een voorsprong krijgen op anderen, want het zou goed voor ons kunnen zijn als Ferrari achter ons zou starten, als je kijkt naar hun huidige kwalificatiesnelheid." Om zijn standpunt te verduidelijken, geeft Wolff een voorbeeld uit een andere sport. "Stel dat je kijkt naar de 100 meter sprint tijdens de Olympische Spelen. Dan laat je Usain Bolt ook niet vijf meter verder naar achteren starten, puur om een spannende finish te krijgen."

Voor nu zijn de reversed grid-kwalificatieraces dus van de baan. In 2020 blijft het huidige kwalificatieformat behouden, maar het zou kunnen dat in 2021 alsnog met het reversed grid-idee wordt geëxperimenteerd, mochten de teams en coureurs van gedachten veranderen.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt teruggeblikt op het Mexicaanse Grand Prix-weekend.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak