Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff neemt het op voor Hamilton: 'Lewis had pech'

Tijdens de Grand Prix van Miami finishte George Russell voor de vierde keer in vijf races voor teamgenoot Lewis Hamilton. Toto Wolff legt uit dat de zevenvoudig wereldkampioen hier weinig aan kon doen.

George Russell en Lewis Hamilton werden in Miami respectievelijk vijfde en zesde. Het is de harde realiteit voor Mercedes, het team dat gewend is om te domineren en te leiden. Vooral voor Hamilton is het een pijnlijk Formule 1-seizoen, waarbij kersvers teamgenoot Russell het onderlinge duel in vier van de vijf races won. Volgens teambaas Toto Wolff had Hamilton vooral pech, terwijl zijn jonge Britse teamgenoot geluk had met de safety car. Dit pakte goed uit voor Russell, maar niet voor Hamilton. "Ik denk dat hij zich in een lastige situatie bevond doordat de safety car niet op een gunstig moment voor hij kwam, maar juist wel voor George", legt Wolff uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "George had een gat achter zich en hij kon de switch maken naar een zo goed als nieuw setje mediums. Lewis had juist besloten om zijn positie te behouden op de harde band." Wolff legt uit dat er een optie was om naar een zachtere compound over te stappen. "Maar dat was ook lastig geweest. Het was een fifty fifty besluit."

Ongelukkig Formule 1-seizoen voor Hamilton

Russell staat na de GP van Miami vierde in het coureurskampioenschap, terwijl Hamilton momenteel op de zesde plaats staat. De nieuwkomer binnen Mercedes heeft een voorsprong van 23 punten op de zevenvoudig wereldkampioen. Wolff legt uit dat Hamilton pech heeft en wijst naar de situatie met de safety car in Miami. "Uiteindelijk pakte het niet goed uit voor hem. Het is ook niet de eerste keer dat hij pech heeft gehad in dit seizoen tijdens een safety car."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten