Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff neemt het op voor Red Bull: "Dit kan de besten overkomen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff neemt het op voor concurrent Red Bull na een kostbare fout in de kwalificatie. Max Verstappen had te weinig brandstof en moest zijn gooi naar pole afbreken. Volgens Wolff was het, als ze bij Mercedes niet ook een fout hadden gemaakt, een spannende strijd geworden om pole.

George Russell zal voor Mercedes de GP van Singapore starten vanaf de elfde plaats, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton vanaf P3 start en mag hopen op een overwinning. Even had Hamilton zicht op pole, zo beredeneert Toto Wolff bij ORF . "We verloren bijna een seconde in de laatste sector vanwege een kleine fout." "De wielen blokkeerden en we verloren heel veel snelheid in de daaropvolgende bochten. Ik denk dat het anders spannend zou zijn geweest met Max Verstappen", aldus de Oostenrijker. Verstappen leek er vandoor te gaan met pole, maar moest in de laatste bocht zijn ronde afbreken en de pitstraat inrijden. Red Bull verklaarde dat er te weinig brandstof aan boord was. Wolff kan begrijpen dat er bij de nummer één in het kampioenschap fouten worden gemaakt. "Dit kan wel eens gebeuren. Je berekent het dan verkeerd en het waren ook meerdere rondes, maar dit kan de besten overkomen."

Russell krijgt mogelijk nieuwe Mercedes-motor

Terwijl Hamilton zicht heeft op misschien wel zijn eerste overwinning van het Formule 1-seizoen - al moet hij hiervoor wel Charles Leclerc en Sergio Perez inhalen - start Russell slechts vanaf P11. "We weten niet precies wat er is gebeurd", moet Wolff toegeven. Wel kan het de resterende races Russell nog wat opleveren. De Brit krijgt namelijk mogelijk een nieuwe Mercedes-motor. "Misschien gebruiken we deze situatie voor het wisselen van een motor en kan hij de laatste paar races vlammen", aldus Wolff.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden