Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff nog altijd stellig over 'vals spelende' concurrenten: "Zoiets is duidelijk tegen de regels"

Toto Wolff heeft nog altijd het vermoeden dat aantal Formule 1-teams iets hebben gevonden bij de vloer wat duidelijk tegen de regels is. Hij is dan ook blij dat de FIA actie onderneemt.

Hamilton Leclerc Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Binnenkort kijkt de FIA strenger naar wat er onder de Formule 1-bolides gebeurt. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft al langer het vermoeden dat een aantal teams voordeel behalen door een trucje toe te passen die niet helemaal in lijn is met de nieuwe technische reglementen van dit jaar. Volgens Wolff zijn er duidelijk een aantal overtredingen gaande.

Andere teams, waaronder Red Bull, ontkennen dat er zoiets bestaat als een 'flexibele vloer' en andere trucjes aan de onderkant van de wagen, maar de Mercedes-teambaas is stellig. "Sommige teams hebben skids die verdwijnen als de auto de grond raakt", legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

"Deze skids zijn er om de slijtage van de plank (onder de auto, red.) te limiteren. Als de skid ineens op miraculeuze wijze kan verdwijnen in de vloer, dan is dat duidelijk tegen de regels. Ook is het zo dat een plank kan buigen of meer beweegt dan de toegestane hoeveelheid."

Mogelijk voordeel voor concurrenten van Mercedes

"Als een plank meerdere millimeters beweegt, dan kan daar natuurlijk performance worden gevonden", aldus Wolff, die blij is dat de FIA nu ingrijpt. "Het eerste (de buigzame vloer, red.) zal verdwijnen vanaf Spa-Francorchamps. Het tweede deel (de 'verdwijnende' skids, red.) dat moet nog bekend worden en zal in de reglementen van volgend jaar te zien zijn."

De eerste maatregelen die werden aangekondigd in een Technical Directive zullen vanaf de Grand Prix van België ingaan. Vooral het porpoising-probleem moet hiermee worden aangepakt. Zo komt er een formule om een maximum te stellen aan het gestuiter.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

74 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1