Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff reageert op 'karma' voor Red Bull na dubbele uitvalbeurt in Bahrein

Mercedes profiteerde van een dubbele uitvalbeurt bij Red Bull tijdens de GP van Bahrein. De Duitse renstal won hierdoor zonder moeite twee plaatsen. Teambaas Toto Wolff werd gevraagd naar 'karma' voor het team van Max Verstappen na de controverse tijdens de seizoensafsluiter van vorig jaar.

De Grand Prix van Abu Dhabi 2021 is een race waar Mercedes met veel pijn op terugkijkt. Max Verstappen won hier de wereldtitel van rivaal Lewis Hamilton. Het seizoen werd voor Red Bull afgesloten met een overwinning en het coureurskampioenschap, maar de opener in Bahrein kon niet slechter verlopen met een dubbele DNF. Mercedes kon hiervan dankbaar profiteren met twee gewonnen plaatsen. Lewis Hamilton finishte op het podium achter de Ferrari-coureurs en George Russell werd vierde. Na afloop van de race werd Mercedes-teambaas Toto Wolff gevraagd of de dubbele uitvalbeurt karma was voor Red Bull na de overwinning in Abu Dhabi. "Het belang van de race in Abu Dhabi was veel groter dan het belang van de opener in 2022", antwoordt Wolff voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . De Oostenrijker benadrukt dat hij de concurrentie geen uitvalbeurten gunt. "Ik wil niemand ongeluk wensen. Het was zeker weten een pijnlijke, pijnlijke race voor ze."

Slecht begin Red Bull zegt nog niets voor Red Bull en Mercedes

De dubbele DNF bij Red Bull geeft Mercedes een gunstige voorsprong aan het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen, maar Wolff benadrukt dat er nog maar één race is gereden en er nog veel kan gebeuren. "Het is veel te vroeg om nu al naar het kampioenschap te kijken", aldus de Mercedes-teambaas. "Als we naar de pikorde kijken, dan zijn we nog heel, heel ver weg om ook maar te denken dat we meedoen aan de wereldtitels." "Als we echter kijken naar het losse race-weekend, dan hebben we waarschijnlijk het maximale aantal punten gescoord wat mogelijk was. Dat moeten we elk weekend zo gaan bekijken, want realistisch gezien zijn we de nummer drie van de groep." Met P3 en P4 in Bahrein staat Mercedes op de tweede plaats in het constructeurskampioenschap met 27 punten. Ferrari leidt door de 1-2 finish bij de seizoensopener, waarmee de Italiaanse renstal 44 punten scoorde. Red Bull staat door het uitvallen van Verstappen en Perez logischerwijs op nul punten.