Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Wolff: "Schumacher groot aandeel in Mercedes-successen"

Michael Schumacher kon qua prestaties weinig betekenen voor het Formule 1-team van Mercedes, maar desondanks heeft hij de renstal een enorme dienst bewezen met zijn invloed. In de ogen van Toto Wolff heeft de zevenvoudig wereldkampioen een flink aandeel gehad in het succes van Mercedes.

Michael Schumacher Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In het tweede gedeelte van zijn loopbaan in de Formule 1 was Michael Schumacher niet dezelfde coureur die hij eens was. Over de terugkeer van de zevenvoudig wereldkampioen was destijds veel te doen, maar van zijn feilloze rijkunsten kregen de fans in Schumacher's Mercedes-periode weinig te zien. Met zijn invloed heeft de 'Rekordmeister' voor het team echter bijzonder veel kunnen betekenen achter de schermen.

In gesprek met Motorsport-Total vertelt teambaas Toto Wolff hoe Schumacher zich in zijn slotjaren in de sport hard heeft gemaakt voor toekomstig succes van Mercedes. "Michael heeft een groot aandeel gehad in het vergroten van de financiële steun van Mercedes voor zijn Formule 1-team, met zijn aandringen bij de directie heeft hij Mercedes overstag gekregen. Maar zonder Brawn GP en de visie van Norbert Haug om Schumacher in eerste instantie aan te trekken als stercoureur was het geen succesverhaal geworden", denkt Wolff.

Mede dankzij de hulp van Schumacher en Wolff wist het Formule 1-team van Mercedes voldoende geld los te weken bij het moederbedrijf. Daarmee begonnen de puzzelstukken voor het team langzaam maar zeker op hun plaats te vallen.

"Met de verhoging van het budget die Mercedes voor het seizoen van 2013 kreeg, moest het team realistisch gezien in staat zijn om een plaats in de top zes van het klassement te bemachtigen. Voor het seizoen van 2014 waren de verwachtingen nog scherper: met de nieuwe regels dachten we voor het wereldkampioenschap te moeten kunnen strijden", herinnert de Mercedes-teambaas.

Dat jaar kwam de voorspelling van Wolff uit, waarna Mercedes de leiding ook niet meer uit handen gaf. Het Formule 1-team maakt sinds 2014 de dienst uit in de Formule 1.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull