Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff: 'Succes in de Formule 1 wordt nu weer bepaald door de motoren'

Van het huidige turbotijdperk dachten we een aantal dingen zeker te weten: Mercedes had zonder meer de beste aandrijflijn, Ferrari zat er dicht op, Renault kwam langzaam maar zeker in de buurt en Honda had nog een lange weg te gaan. Anno 2019 zijn de verhoudingen echter plotseling totaal veranderd. Dit ziet ook Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Leclerc Hamilton Italie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Na afloop van de Grand Prix van Rusland blikt Wolff terug op de laatste wedstrijden en aan de hand van de prestaties van zijn team kan hij enkel concluderen dat de Formule 1 tegenwoordig weer 'een motorformule' genoemd mag worden. Wolff is verrast dat Ferrari op zo’n korte termijn zulke grote stappen heeft gemaakt: "Dat is zeker ongewoon, omdat zulke grote stappen normaal gesproken niet worden gemaakt na jaren van dezelfde regelgeving."

Mercedes heeft geen andere optie dan nog nauwkeuriger naar de zaken te kijken, om uit te vinden op welke punten het zijn auto kan verbeteren. Wolff benadrukt dat de motorafdeling alles in het werk zal stellen om te kijken of het geen innovatiemogelijkheden over het hoofd heeft gezien.

Mercedes is verrast over het feit dat Ferrari ineens een berg aan vermogen heeft gevonden, omdat dergelijke stappen vooruit normaal gesproken dus gezet worden wanneer de reglementen in de kinderschoenen staan en niet wanneer de regels al enige tijd vastliggen: "Zeker als we het hebben over de verbrandingsmotor, dan zien we dat we op jaarbasis minder dan één procent aan vermogen kunnen winnen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak