Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff verdedigt 'proefkonijn' Hamilton na evenaring negatief record

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, geeft een verklaring waarom Lewis Hamilton het afgelopen weekend opnieuw langzamer was dan teamgenoot George Russell.

George Russell finishte in Bakoe voor de zevende keer op rij boven teamgenoot Lewis Hamilton. Daarmee evenaart Lewis zijn eigen negatieve record. In 2015 en 2016 werd hij zeven races op rij verslagen door Nico Rosberg. Ook was Russell afgelopen weekend voor de derde keer op rij sneller in de kwalificatie dan de zevenvoudig wereldkampioen. In gesprek met de media, waaronder RacingNews365 , geeft Mercedes-teambaas Toto Wolff een verklaring voor de twee tienden achterstand van Hamilton op Russell in de kwalificatie. Hamilton reed namelijk een "andere spec ". "Lewis heeft wat experimentele onderdelen op de auto uitgeprobeerd. We probeerden een andere vloer op zijn auto maar die werkte niet. De auto had meer porpoising en meer bottoming tot aan het punt dat het gevaarlijk werd en hij de prestaties er niet uit kon halen." "En omdat de auto erg gevoelig is... Als je iets verkeerd doet wat betreft het experimenteren met de auto - dat gedaan moet worden om te leren hoe we goed kunnen presteren met de auto - zit er direct twee à drie tienden tussen de coureurs. En ja, in de laatste drie races zijn deze experimenten fout gegaan voor Lewis en niet voor George."

Wolff: "Niet op jacht voor race-overwinningen"

Op vrijdag had Hamilton al door dat de experimenten met zijn auto niet de gewenste resultaten hadden opgeleverd en gaf hij aan te hopen dat de onderdelen op zaterdag van zijn auto zouden verdwijnen voor de rest van het weekend. Dat gebeurde niet. Wolff zegt dat het een beslissing was die uiteindelijk samen werd genomen. "Hamilton beslist mee over wat er gebeurt. Alle beslissingen worden tussen hem en zijn engineers genomen. Soms gaat het fout. Op zondag had hij een auto die meer dan lastig onder controle te houden was. Deze experimenten zijn echter heel goed voor ons als team, om zo progressie te kunnen boeken", aldus de Oostenrijker. Ondanks het feit dat Russell 37 punten boven Hamilton staat, is het volgens Wolff moeilijk te zeggen wie nou de snellere coureur is in het team. "Ik denk dat het te vroeg is om te zeggen dat Russell sneller is. Ik zit er heel dicht op en ik zie dat de ene sessie de één sneller is en de volgende sessies de ander sneller is." Wolff legt vervolgens uit dat het team de komende race-weekenden het wat meer van een "experimentele kant" zal moeten benaderen. "We zijn op dit moment niet op jacht voor race-overwinningen. We moeten de sessies niet bekijken met het oog op het optimaliseren van een enkele sessie, maar met het oog op het begrijpen van de auto en dat is wat we gaan doen in Montreal."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten