Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff vergelijkt 'jeugdtrauma's' met zijn baan als teambaas: "De F1 is er niets bij"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is altijd open geweest over zijn mentale gezondheid en eerdere negatieve momenten in zijn leven. De Oostenrijker vergelijkt het met de druk in de Formule 1 en legt uit dat de koningsklasse niets is vergeleken met wat hij eerder heeft meegemaakt.

Meermaals sprak Toto Wolff openlijk over zijn mentale gezondheid. De teambaas van Mercedes vindt het een belangrijk onderwerp en durft er dan ook voor uit te komen dat iedereen wel iets negatiefs meemaakt op mentaal vlak. In gesprek met David Coulthard vergelijkt hij zijn eerdere ervaringen met de druk in de Formule 1. "Iedereen heeft een bepaalde vorm van trauma", zo trapt hij af bij Channel 4 . "Trauma is misschien een te heftig woord daarvoor, maar iedereen heeft wel eens een situatie meegemaakt welke lastig te verwerken was. Een bepaalde vorm van afwijzing, vernedering of het gevoel te min te zijn." Het is al een tijd geleden dat Wolff dit soort momenten zelf meemaakte. "Dit gebeurde toen ik kind was, waardoor ik als jongvolwassene juist probeerde te overcompenseren. Dit zat tussen de ambitie die ik had en mijn kwetsbaarheid uit het verleden."

Wolff: "Wat Hamilton en Rosberg doen is belangrijk"

Net als Mercedes-coureur Lewis Hamilton probeert Wolff zo open mogelijk te zijn over mentale gezondheid. "Het is belangrijk net zo uitgesproken te zijn als Lewis en Nico (Rosberg, red.). Op de televisie lijkt het allemaal goed met ons te gaan, maar achter de schermen kan het heel anders gaan. Vrijwel iedereen van ons heeft tot op zekere hoogte iets meegemaakt vroeger." "Iedereen hier heeft daar last van, ook al hebben we een droomleventje in de Formule 1", benadrukt Wolff. "Je uitspreken hierover en hulp zoeken, dat helpt. Je kan dit niet oplossen door het te bespreken met een vriend en een biertje. Dat is waarom wij rolmodel moeten zijn en anderen moeten aanmoedigen om hulp te zoeken."

Wolff relativeert druk in de Formule 1

Na een moeilijke jeugd vindt Wolff de druk in de koningsklasse van de autosport erg meevallen. "Als mensen mij nu vragen hoe erg het is in de F1, dan zeg ik altijd dat het niet eens in de buurt komt van de zware momenten die ik heb meegemaakt in mijn leven." Wel heeft de F1 volgens de Oostenrijkse teambaas zo zijn ups en downs. "Het ene moment kan je winnen en het volgende moment ben je pissig en verlies je. Ik ben daar altijd erg open over geweest. Ik laat mijn emoties zien", aldus Wolff, die daar nog aan toevoegt: "Hoewel deze sport een groot deel van mijn leven is, neem ik het verder niet mee naar huis."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024