Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff vergelijkt 'jeugdtrauma's' met zijn baan als teambaas: "De F1 is er niets bij"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is altijd open geweest over zijn mentale gezondheid en eerdere negatieve momenten in zijn leven. De Oostenrijker vergelijkt het met de druk in de Formule 1 en legt uit dat de koningsklasse niets is vergeleken met wat hij eerder heeft meegemaakt.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Meermaals sprak Toto Wolff openlijk over zijn mentale gezondheid. De teambaas van Mercedes vindt het een belangrijk onderwerp en durft er dan ook voor uit te komen dat iedereen wel iets negatiefs meemaakt op mentaal vlak. In gesprek met David Coulthard vergelijkt hij zijn eerdere ervaringen met de druk in de Formule 1.

"Iedereen heeft een bepaalde vorm van trauma", zo trapt hij af bij Channel 4. "Trauma is misschien een te heftig woord daarvoor, maar iedereen heeft wel eens een situatie meegemaakt welke lastig te verwerken was. Een bepaalde vorm van afwijzing, vernedering of het gevoel te min te zijn."

Het is al een tijd geleden dat Wolff dit soort momenten zelf meemaakte. "Dit gebeurde toen ik kind was, waardoor ik als jongvolwassene juist probeerde te overcompenseren. Dit zat tussen de ambitie die ik had en mijn kwetsbaarheid uit het verleden."

Wolff: "Wat Hamilton en Rosberg doen is belangrijk"

Net als Mercedes-coureur Lewis Hamilton probeert Wolff zo open mogelijk te zijn over mentale gezondheid. "Het is belangrijk net zo uitgesproken te zijn als Lewis en Nico (Rosberg, red.). Op de televisie lijkt het allemaal goed met ons te gaan, maar achter de schermen kan het heel anders gaan. Vrijwel iedereen van ons heeft tot op zekere hoogte iets meegemaakt vroeger."

"Iedereen hier heeft daar last van, ook al hebben we een droomleventje in de Formule 1", benadrukt Wolff. "Je uitspreken hierover en hulp zoeken, dat helpt. Je kan dit niet oplossen door het te bespreken met een vriend en een biertje. Dat is waarom wij rolmodel moeten zijn en anderen moeten aanmoedigen om hulp te zoeken."

Wolff relativeert druk in de Formule 1

Na een moeilijke jeugd vindt Wolff de druk in de koningsklasse van de autosport erg meevallen. "Als mensen mij nu vragen hoe erg het is in de F1, dan zeg ik altijd dat het niet eens in de buurt komt van de zware momenten die ik heb meegemaakt in mijn leven."

Wel heeft de F1 volgens de Oostenrijkse teambaas zo zijn ups en downs. "Het ene moment kan je winnen en het volgende moment ben je pissig en verlies je. Ik ben daar altijd erg open over geweest. Ik laat mijn emoties zien", aldus Wolff, die daar nog aan toevoegt: "Hoewel deze sport een groot deel van mijn leven is, neem ik het verder niet mee naar huis."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct