Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff voorziet nieuwe Mercedes-problemen: "Weten niet wat wel en wat niet werkt"

Het F1-seizoen voor Mercedes is een seizoen van vallen en opstaan. De Duitse renstal experimenteert er op los om er alles uit te halen en mee te kunnen strijden met de top; ook met het oog op volgend seizoen. Maar of dat gaat lukken, daar is Wolff nog niet zo zeker van.

De bolide van Mercedes heeft dit jaar een flinke stap vooruit gemaakt nadat het in het begin van het seizoen vooral een auto was met heel wat problemen. Nu het Formule 1-seizoen al ruim over de helft is en Mercedes 127 punten achter staat op constructeursleider Red Bull, lijkt het erg onwaarschijnlijk dat de Duitse renstal dit jaar haar negende opeenvolgende titel binnensleept. Kijkend naar volgend jaar verklapte Toto Wolff dat de bolide van Mercedes er heel anders uit komt te zien dan dit jaar, maar de teambaas van Mercedes weet niet zeker of het zijn vruchten zal afwerpen en ze weer mee kunnen strijden voor overwinningen. "Wat er werkt? Niet veel. We weten niet wat wel en wat niet werkt", vertelt Wolff aan de media, waaronder RacingNews365. "Dat is het problematische van de hele situatie. Dus ik weet niet hoe de auto's (van volgend jaar, red.) zullen gaan presteren, omdat er waarschijnlijk meer uit de auto te halen valt op verschillende gebieden. We zullen zien. Niets in de windtunnel geeft een indicatie van waar we nu staan."

Wolff is onder de indruk

De comeback die Mercedes probeert te maken gaat niet zonder slag of stoot. Hoewel ze in de laatste paar races op de juiste lijn lijken te zitten, was en is het nog vooral zoeken en experimenteren; ook met het oog op het volgende seizoen. Wolff looft hoe George Russell en Lewis Hamilton omgaan met ups en downs die het team doorstaat. "Beide zijn eigenlijk zeer professioneel, omdat je een auto hebt die het ene weekend competitiever is en het andere weekend niet." "Het is nog steeds heel lastig om daarmee om te gaan, maar we zien dat ze (Hamilton en Russell, red.) er heel kalm en rationeel mee omgaan. Dat maakt echt indruk op me, dat je niet van die emotionele schommelingen ziet tussen goede en slechte dagen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi