Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Worstelend Red Bull geveld door nog niet eerder voorgekomen probleem

Tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië liepen Max Verstappen en Sergio Perez constant achter de feiten aan. Ze kregen de banden niet aan het werk en zagen Mercedes en Ferrari profiteren. Helmut Marko ziet een probleem dat de concurrentie eerder al velde, maar Red Bull tot aan het weekend in Sao Paulo nog niet.

Ook Red Bull-teamadviseur Helmut Marko was natuurlijk niet te spreken over de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. Nee, de botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton was niet fraai, maar dat stipt Marko nog niet eens als grootste puntje van zorg aan. "Max crashte samen met Hamilton, waarbij zijn voorvleugel kapot ging. We dachten eerder aan een race-ongeluk dan aan een straf voor Verstappen. Maar goed, dat zal ons een worst wezen, want de race was toen al gelopen." "Helaas hadden we daarna dezelfde problemen als in de sprintrace. We waren niet competitief op de medium banden. Daar moeten we de oorzaak van zoeken", zo vervolgt de Oostenrijker. "Je kon het zien. Op de zachte banden bleef Sergio Perez in de buurt, maar op de medium banden liep hij twee seconden achter op de rest. Er was geen snelheid meer."

Red Bull tast in het duister

Marko benadrukt dat het niet enkel te maken had met de omstandigheden op de baan, maar ook door verkeerde keuzes van Red Bull. Echter, men tast in het duister over waar men een verkeerde afslag heeft genomen: "Het had niet alleen met de buitentemperaturen te maken. We overbelastten de banden namelijk ook en tegelijkertijd zaten we niet in het juiste werkvenster qua temperatuur." "Het is anderen eerder al overkomen, maar ons tot nu toe nog niet. We kunnen het nog niet verklaren, maar de banden werkten niet. Deze keer zijn we er nog niet achter gekomen wat we fout hebben gedaan."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten