Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Worstelend Red Bull geveld door nog niet eerder voorgekomen probleem

Tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië liepen Max Verstappen en Sergio Perez constant achter de feiten aan. Ze kregen de banden niet aan het werk en zagen Mercedes en Ferrari profiteren. Helmut Marko ziet een probleem dat de concurrentie eerder al velde, maar Red Bull tot aan het weekend in Sao Paulo nog niet.

Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook Red Bull-teamadviseur Helmut Marko was natuurlijk niet te spreken over de Formule 1 Grand Prix van Brazilië. Nee, de botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton was niet fraai, maar dat stipt Marko nog niet eens als grootste puntje van zorg aan.

"Max crashte samen met Hamilton, waarbij zijn voorvleugel kapot ging. We dachten eerder aan een race-ongeluk dan aan een straf voor Verstappen. Maar goed, dat zal ons een worst wezen, want de race was toen al gelopen."

"Helaas hadden we daarna dezelfde problemen als in de sprintrace. We waren niet competitief op de medium banden. Daar moeten we de oorzaak van zoeken", zo vervolgt de Oostenrijker. "Je kon het zien. Op de zachte banden bleef Sergio Perez in de buurt, maar op de medium banden liep hij twee seconden achter op de rest. Er was geen snelheid meer."

Red Bull tast in het duister

Marko benadrukt dat het niet enkel te maken had met de omstandigheden op de baan, maar ook door verkeerde keuzes van Red Bull. Echter, men tast in het duister over waar men een verkeerde afslag heeft genomen: "Het had niet alleen met de buitentemperaturen te maken. We overbelastten de banden namelijk ook en tegelijkertijd zaten we niet in het juiste werkvenster qua temperatuur."

"Het is anderen eerder al overkomen, maar ons tot nu toe nog niet. We kunnen het nog niet verklaren, maar de banden werkten niet. Deze keer zijn we er nog niet achter gekomen wat we fout hebben gedaan."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'