Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Worstelende Hamilton tast opnieuw in het duister: "Gek hoe het zo kan verschillen"

Lewis Hamilton eindigde vijf dagen geleden nog op de tweede plek tijdens de Franse Grand Prix, maar op de vrijdag van het Hongaarse Grand Prix-weekend had hij de grootste moeite om zijn Mercedes op de baan te houden. Zelf snapt hij niet hoe het plots weer zo anders kan zijn.

Tijdens de tweede vrije training hadden Lewis Hamilton en George Russell het lastig op de Hungaroring. De Mercedes W13 was lastig te besturen en allesbehalve snel. Hamilton eindigde op plek elf, op 1,1 seconde achterstand van snelste man Charles Leclerc, terwijl George Russell genoegen moest nemen met de achtste tijd. De zevenvoudig kampioen had het lastig, zo geeft hij toe. "Het rijden met de auto was een beetje een worsteling deze vrijdag. Het is gek hoe het zo kan verschillen van race tot race. Het is gewoon de set-up, we proberen er achter te komen hoe we de auto werkend krijgen. Momenteel is deze wat losjes en doet hij niet wat we willen. Een lastige dag." Het circuit in Hongarije lijkt niet te passen bij de Mercedes-bolide, oordeelt de Brit. "Er is niets veranderd aan de auto sinds de vorige week. Het is ook dezelfde coureur als vorige week, maar om een of andere reden werkt het op dit circuit niet voor ons. Zodra we het voor elkaar hebben, zal dat gat echter net zo groot zijn als in Frankrijk", benadrukt hij. "Het wordt een lastig weekend, absoluut, maar we gaan alles geven. We gaan zien wat we in huis hebben", aldus Hamilton. Check hieronder de verbazing van Hamilton. Het artikel gaat daarna verder.

Ook Russell zag aan het einde van de vrijdag dat zijn team niet heel lekker ging, maar wijst op het feit dat alle informatie voor de rest van het weekend vanwege de aanstaande regen- en onweersbuien weer de prullenbak in kan. Hij noemt het toch een productieve dag, omdat Mercedes weer veel over de auto heeft geleerd. "Ik heb geen idee wat er veranderd is. Dit is zeker niet onze beste vrijdag tot nu toe. Heel raar, zeker omdat we denken dat het op zaterdag gaat regenen en de omstandigheden heel anders zullen zijn op zondag. Daarom waren we de training aan het gebruiken als testsessie, want je kan wel de auto optimaliseren, maar daar heb je de rest van het weekend niets aan. Het was een hele, hele lastige dag, maar wel een productieve dag." "We proberen dingen, om zo meer over de auto te leren. Dat gaat ten koste van het maximaliseren van de rondetijd. Het is meer het verzamelen van info voor de lange termijn, maar toch staan we verder weg van de toppers dan we willen. Er waren wat problemen hier en daar, maar zaterdag is het weer een hele nieuwe dag. Zondag ook, dus we zijn nog niet verloren", aldus de jonge Brit.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'