Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Valentino Rossi

Rossi oogst veel lof bij teamgenoten: "Hij is een ware teamspeler"

Er bestaat een kans dat Valentino Rossi dit jaar zijn laatste seizoen zal rijden in de MotoGP. De flamboyante Italiaan is inmiddels 41 jaar oud en het einde van zijn carrière lijkt nabij. Een einde dat ook gevolgen zal hebben voor de monteurs aan de zijde van 'The Doctor'.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Een van die monteurs is Alex Briggs. De Australiër werkte voorheen aan de zijde van vijfvoudig wereldkampioen Mick Doohan, alvorens Valentino Rossi op het MotoGP-toneel verscheen. De jonge Italiaan drukte meteen zijn stempel bij het Honda-team. "In 2000 kwam Valentino bij ons team en daar maakte hij direct indruk op ons. Binnen drie dagen kende hij namelijk alle namen van de monteurs en wist hij zelfs of ze getrouwd waren of kinderen hadden", begint Briggs zijn verhaal tegenover Monster.

"Dat maakte veel indruk, want er zijn namelijk genoeg coureurs die zelfs na jaren van samenwerken met de monteurs helemaal niks van hun privélevens afweten. Vale is daarin echt anders, hij heeft veel interesse in anderen. Hij is een echte teamspeler", aldus Briggs, die zijn rijder daarnaast nog nooit in paniek zag. "Hij is een winnaar, maar zal nooit gooien met spullen. Hij heeft in de twintig jaar dat we al samenwerken nog nooit zijn hoofd verloren."

In het verleden stond Rossi vooral bekend om zijn grappige fratsen voor de aanvang en na afloop van races. De jeugdigheid is er logischerwijs enigszins vanaf, maar volgens Briggs behaalde 'The Doctor' juist door zijn vrolijkheid negen wereldtitels. "Valentino is vooral op zijn best wanneer hij vrolijk is. Die ontspannenheid brengt hem naar het hoogste niveau. Zelfs vlak voor de start maakt hij nog vaak een grapje. Daarin is hij écht uniek, dat heb ik bij andere coureurs niet teruggezien."

Briggs en de andere monteurs gingen Rossi in 2004 achterna toen de op dat moment vijfvoudig wereldkampioen de overstap maakte naar Yamaha. Daar wonnen ze samen nog eens vier wereldtitels. De laatste titel dateert echter alweer van 2009.

0 reacties