Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Zanardi: "Beperking Billy Monger staat F1-kans niet in de weg"

Ondanks dat Billy Monger tijdens een crash beide benen verloor, is hij nog altijd van plan om uiteindelijk in de Formule 1 terecht te komen. Alex Zanardi is ervan overtuigd dat de huidige generatie teambazen de jonge Brit daadwerkelijk een kans zou geven mocht ze denken dat hij goed genoeg is om in de F1 te rijden.

Zanardi verloor zelf beide benen na een crash op de Lausitzring. Volgens de oud Formule 1-coureur werd in zijn tijd anders gekeken naar een coureur zonder benen dan nu: "Toen ik na mijn ongeluk terug wilde keren in de autosport, werd ik gecontroleerd door maar liefst vijftien doktoren! Geen van die doktoren durfde mij groen licht te geven, omdat ze bang waren dat het mis zou gaan. Het kostte me dan ook veel moeite voor mij daadwerkelijk een comeback te maken."

"Ik ben echter heel blij om te zien dat de tijden zijn veranderd en dat ik daar voor mijn gevoel een grote bijdrage aan heb kunnen leveren. Mede door mij zijn mensen gaan zien dat ook mensen met een handicap op het hoogste niveau kunnen blijven presteren in de topsport", aldus Zanardi in een exclusief interview met RacingNews365.

De sympathieke Italiaan ziet dan ook geen reden voor Monger om zijn droom om Formule 1-coureur te worden op te geven. "Ik vind Billy mentaal een sterke jongen, maar er mag daarnaast niet vergeten worden dat hij ook over het juiste talent lijkt te beschikken. Hij rijdt op het moment heel goed en ik ben ervan overtuigd dat hij een kans maakt op een plek in de Formule 1."

"Als hij goed genoeg is weet ik zeker dat teambazen en teams hem een kans in de Formule 1 zullen geven. Het maakt me dan ook erg blij dat een jongen als Billy nog steeds een kans maakt op een zitje in de Formule 1. Het is goed dat men overal steeds meer in mogelijkheden denkt in plaats van in beperkingen."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties

    Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam