Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Ziet Vettel zichzelf als potentiële opvolger van Hamilton bij Mercedes?

De contracten van beide Mercedes-coureur lopen aan het eind van dit seizoen (opnieuw) af. Ziet Sebastian Vettel Aston Martin misschien als een springplank naar dat illustere team?

Na zes jaar Ferrari verruilde Sebastian Vettel zijn rode overall voor het groene tenue van Aston Martin. Voor het eerst zal hij met Mercedes-motoren rijden in de Formule 1. Bij het fabrieksteam liggen twee aflopende contracten op tafel en het is de vraag of Lewis Hamilton en Valtteri Bottas oor hebben naar een langer verblijf bij Mercedes.

Sowieso zal men vroeg of laat, en misschien dus wel volgend jaar al, op zoek moeten gaan naar één of twee nieuwe coureurs. Op de vraag van RacingNews365 of Vettel zichzelf als een kandidaat ziet, geeft hij in eerste instantie een redelijk ontwijkend antwoord.

"Ik denk niet dat mijn Duitse afkomst daarin een rol speelt", zo begint hij, om vervolgens at te dwalen en te vermelden dat Aston Martin ongetwijfeld zal profiteren van het hebben van de krachtigste motor van het veld.

Echter, de aanwezige journalisten laten het er niet bij zitten en vragen hem nogmaals direct of hij zichzelf als een potentiële opvolger ziet van Lewis Hamilton: "Ik weet niet wat het plan is van Mercedes, maar ook ik heb gehoord dat Hamilton een nieuwe deal voor één jaar tekende."

"Maar ja, mijn thuis is nu hier (bij Aston Martin, red.) en we zijn behoorlijk druk met van alles. Er wacht ons een grote uitdaging en dat is waar we ons mee bezig moeten houden. Dus op dit moment is dat niet iets waar ik over nadenk, dus ehh... ik weet niet."

Geen bevestiging dus van Vettel, maar zeker ook geen ontkenning.

Ook interessant:

Oh wat is hij mooi, de Aston Martin AMR21, die op woensdag met veel poespas werd onthuld. Is het weer een overduidelijke kopie van de Mercedes-bolide van vorig jaar, of giet Aston Martin nu wel een eigen sausje over haar nieuwste bolide? RacingNews365 belicht de nieuwe AMR21 van Sebastian Vettel en Lance Stroll in detail in de onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco