Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Zo overtuigde Rocco Coronel Red Bull en Marko van zijn talent

Karttalent Rocco Coronel mag zich vanaf heden Red Bull-junior noemen. Hij wist te imponeren tijdens een Red Bull Formule 4- en GP3-test. Maar hoe is het zover gekomen? Rocco en vader Tom Coronel doen gezamenlijk hun verhaal tegenover RacingNews365.

Rocco Coronel
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Honderden karters dromen van een carrière in de Formule 1, maar slechts voor een enkeling is het weggelegd. Daarvoor is steun van een team of prominente sponsor zeer belangrijk, want autosport is peperduur. Rocco gaat vanaf nu door het leven als Red Bull-junior, maar hoe is Helmut Marko bij Coronel terecht gekomen?

"Rocco viel Red Bull op tijdens zijn kartraces, zelf denk ik dat hij met name opviel tijdens de OKJ race in Valencia, in de regen. Die domineerde hij en won hij met een serieuze voorsprong. Het was zijn eerste race met een nieuw team en in een voor hem nieuwe klasse en hij stond op het podium met de Europees- en wereldkampioen. Dan tel je wel ineens mee", licht Tom toe in een interview met RacingNews365.

"Red Bull nodigde Rocco uit voor een shoot-out in Jerez met elf coureurs. Ze mochten hun kunsten vertonen in een Formule 4-auto en Rocco later als één van de twee rijders in een GP3-bolide. Rocco was wel een van de jongste gastjes met zijn 13 jaar, maar was gelijk snel en constant én stond de hele tijd bovenaan."

Rocco: "Ik was eigenlijk wel ontspannen voor de test. Gewoon gasgeven en niet over nadenken, maar laten zien wat je kan. Je deelde de auto met een andere coureur. Aan het begin van de dag was ik direct snel en stond ik altijd bovenaan. Maar er werd op meer gelet, onder andere op onze houding. Dat je niet hele tijd op je telefoon zit, dat je naar de data kijkt en naar je feedback richting de engineer. We moesten ook wat proefinterviews doen en dat ging ook goed."

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Bij Helmut Marko aan tafel

Al snel werd duidelijk dat de prestaties van Rocco tijdens de F4 test konden rekenen op de complimenten van Marko. Tom: "Helmut Marko vroeg me de trailer in voor een kop koffie, hij was er bij die dag. Marko ging met zijn brommertje bij alle bochten kijken. Helmut was erg blij met wat hij zag: Rocco is constant, is snel, maar we hebben een probleem…. Hij is te jong!"

"Marko wilde het plan met Rocco weten voor de komende jaren en dat vond hij een goed plan. Toen hebben we op Zandvoort met elkaar gesproken in het Red Bull motorhome en daar hebben Helmut en Rocco een handshake gedaan."

Red Bull-junior zijn houdt meer in dan enkel sponsoring ontvangen. Het Oostenrijkse bedrijf heeft een heel talentenprogramma waarin het jonge coureurs klaar probeert te stomen voor de absolute top van de autosport én uiteindelijk de Formule 1.

"Vanaf dit weekend rijdt Rocco met een Red Bull-helm. Daarna zal er ook nog Red Bull-sponsoring zichtbaar zijn op de auto in de toekomst. Ze gaan hem intensief begeleiden op alle vlakken. Hij krijgt een personal coach voor voeding en fitness, maar hij gaat ook de simulator in op de F1-fabriek van Red Bull in Milton Keynes", aldus Tom.

"Vanuit Red Bull ontvangen we steun de komende jaren en ons plan is om door te stromen van F4 in 2026 - eerder mag niet vanwege zijn leeftijd -, naar F3 en dan F2. We gaan volgend jaar nog racen in een andere autosportklasse (zonder diezelfde leeftijdsbeperking, red.), maar daar horen jullie binnenkort meer over!"

"We hebben een vijfjarenplan en dat betekent ook voor mij dat ik all-in ga! In die vijf jaar moet het gebeuren, moeten we de stappen maken en klaar zijn voor het hoogste."

			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool
			© Red Bull Content Pool
	© Red Bull Content Pool

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull